Categorieën
Columns

Zomerkind zijn

Ik ben een zomerkind. Dat merk je natuurlijk direct aan mijn zonnige persoonlijkheid en mijn eeuwig blonde haar. Zomerkind zijn is best leuk, maar tegelijkertijd heb ik er een hekel aan. Natuurlijk ben ik blij dat mijn tenen er tenminste niet afvriezen als ik jarig ben, maar het is niet alleen maar zonneschijn…

Ik ben midden in de zomervakantie jarig. Nooit aan het begin of aan het eind. Wat doen we graag in de zomervakantie? Hint: het heeft iets met ‘vakantie’ te maken. Juist, we gaan massaal naar andere landen om flink wat cultuur te snuiven, poepiebruin te worden en vooral even alles te vergeten.

Vergeten

Met alles bedoel ik dan ook alles. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat zelfs een beste vriendin er niet aan dacht dat ik jarig was, om vervolgens een paar dagen later pas een sms’je te sturen met het bericht dat ze het vergeten was. Ja, dat is wel eerlijk en lief bedoeld natuurlijk, maar eigenlijk is het dan al een beetje te laat. Sowieso, wist je dat een hoop mensen niet eens weten hoe oud ik ben of dat ik überhaupt ook wel eens jarig ben? Best bizar dat een vakantie daar voor kan zorgen.

Vijftiende verjaardag, op Corfu. Die keer werd ik toevallig niet vergeten

Feestje plannen

Jarig zijn vind ik heel leuk, vooral vanwege het feestje. Maar dat feestje plannen is een ramp. Wanneer ga ik het doen? Als ik het rond mijn verjaardag doe, kan ik er vanuit gaan dat driekwart afzegt. Doe ik het ervoor, dan is iedereen nog met tentamens bezig of druk met de eerste dagen vakantie vieren. En waar is mijn jarige-job-gevoel dan? Achteraf leek me een paar keer een goed idee, maar uiteindelijk werd dat niets. Ik moet altijd twee maanden van tevoren de uitnodigingen klaar hebben en dan nog zijn er soms maar vijf mensen. Leuk dat we allemaal vrij zijn, maar eigenlijk heb je er geen bal aan.

Zomer en zon

Het voordeel is dan wel dat het praktisch altijd mooi weer is, zelfs als het de dag ervoor en erna met bakken uit de hemel komt. De traditionele kaas- en worsthapjes zul je bij mij dan ook niet vinden. Spiesjes, kipkluifjes van de barbecue en stokbrood it is! Mits ik het bij mijn ouders vier natuurlijk, want op het balkon gaat dat krap worden. Maar zeg nu zelf, met min tien en een flink pak sneeuw ga je niet buiten staan barbecuen op je verjaardag…

Nooit tentamens

Hoe fijn is dat? Nooit hoef ik me druk te maken over dat ene tentamen, die deadline of wat dan ook. Ssst, laat me nog even in die waan zo lang ik nog geen fulltime baan heb… Ik kan lekker het hele weekend losgaan om mijn nieuwe levensjaar in te luiden. Ik bedoel, zo’n feestbeest ben ik wel.

Haat-liefde

Ik houd van het mooie weer, het sowieso vrij zijn en het ontbreken van een tentamen of deadline in het vooruitzicht. Tegelijkertijd heb ik een hekel aan het constant rekening moeten houden met iedereen als ik een feestje plan zodat ik niet in mijn eentje mijn verjaardag vier (ik vind taart heel lekker maar ook ik ken mijn grenzen) en dat zomerkinderen vaak vergeten worden. Jarig, huh? Precies ja. Gelukkig is het altijd extra leuk met de mensen die wel komen of een kaartje sturen!

11 reacties op “Zomerkind zijn”

Ik ben ook midden in de zomer jarig, 7 augustus. Vorig jaar is het me toevallig gelukt om de hele familie bij elkaar te krijgen. Dit jaar vier ik het samen met mijn moeder (ze is 2 weken eerder jarig). Ik ben benieuwd of het ons weer gaat lukken!

Jup, hier nog een Juli meisje, met dezelfde problemen.
Een druk bezochte verjaardag heb ik ook nog nooit gehad.
Zelfs nu met mijn schoonfamilie erbij krijg ik alle stoelen nog niet bezet haha.
Ik zie als lichtpuntje altijd wel, dat ik goed kan uitpakken, lekker gaan eten met de gasten en wat speciale drankjes halen 😉

Afgelopen jaar was echt een drama. Ik ben zelf zes mei jarig, nét voor de examens. Dus uiteindelijk had ik besloten er een verjaardagsexamenfeestje van te maken, maar er waren zoveel mensen gezakt op onze school, dus 75% kwam uiteindelijk maar niet…
Dit jaar zat ik zelf in het buitenland met mijn studievereniging. Toevallig was ik tegelijkertijd met iemand anders uit de groep jarig, dus dat is daar toen leuk gevierd! Thuis heb ik er overigens niks meer aan gedaan, kon al die mensen niet kwijt op 12m2 haha.

Wat flauw dat ze niet op kwamen dagen! Snap natuurlijk dat zij zich rot voelden, maar des te beter is het om er even een avondje uit te gaan en jou blij te maken.

Jouw verjaardag dit jaar klinkt wel heel leuk! 🙂

Zelf ben ik in september jarig, bij mij is het altijd kiezen of ik het feestje in het weekeind van het dorpsfeest hou, of het weekeind daarvoor.
Dat vind ik dan weer niet zo’n moeilijke keuze eigenlijk (eerst gezelligheid en eten vanwege mijn verjaardag en daarna lekker uitgaan is een prima combinatie).

Wel lastig is dat je eigenlijk altijd de eerste van de klas bent die jarig is. Begon op de basisschool al en het duurt tot op heden voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *