Categorieën
Columns

Woelende wervelwind in bed

Ze zeggen altijd dat de houding waarin je slaapt iets over je relatie zegt. Dat lepelaars zich dichtbij elkaar en veilig voelen (dat hadden we zelf niet kunnen bedenken) en dat de omstrengeling met de gezichten naar elkaar toe de meeste intimiteit biedt. Kunnen jullie gelijk genieten van elkaars heerlijke ochtendadem.

Misschien lig je wel liever dakpansgewijs: allebei op je rug, hij iets hoger dan jij en jij met je hoofd op zijn schouder. Nee, ik zou er zelf ook niet bij stilstaan, maar goed, mocht je dit doen, dan stel je je inschikkelijk op. De liefdeswieg is dakpansgewijs slapen maar daarbij moet je je wel even over zijn borst heen vouwen terwijl hij zijn arm in worstelgreep om je nek klemt.

Zen met je billen

Dan heb je nog de los-verbonden houding: lepelen zonder als klittenband aan elkaar geplakt te zitten, maar wel met een hand hier of daar zodat je toch nog verbonden bent. Dan heb je nog stellen die helemaal niet zo op contact zitten te wachten en zich beperken tot voetje vrijen (erg fijn als je vriendin net als ik ijsklompjes heeft). Bij de zenpositie lig je met de rug naar elkaar toe maar maak je nog wel bilcontact.

Hollywoodstijl

Alsof we ons in een film begeven terwijl we slapen is er ook nog de achtervolging. Heeft dezelfde functie als goedmaakseks, want de man ligt op het  randje van het bed met zijn rug naar haar toe zodat zij zich daar al lepelend omheen kan vouwen waarna alles weer goed is. Dan heb je nog de cliffhanger, de houding waarbij  de experts beweren dat onze slaaphoudingen eigenlijk allemaal vrij weinig zeggen over onze relatie. Maar is dat wel zo?

Desastreuze gevolgen

Als ik even kijk naar ons samen slapen, maakt het wel degelijk uit. We lepelen (maar dan omgekeerd want anders verstikt hij in mijn megabos met krullen), liefdeswiegen en wat nog meer, om vervolgens tevreden in slaap te vallen met soms desastreuze gevolgen. Voor hem dan, want ik slaap als een blok en dat is nu net het probleem.

Arme arm

Wat dacht je bijvoorbeeld van dat liefdeswiegen. Hartstikke leuk en het slaapt nog lekker ook. Behalve voor mijn vriend, want na een tijdje heeft hij geen gevoel meer in zijn arm omdat ik met mijn hoofd de zenuwen in zijn schouder afknel en hij een slapende arm daaraan overhoudt.

Omrollen of omlopen

En lepelen… Wat een feest en gezelligheid! Behalve als er weer een hittegolf is en je allebei ligt te zweten in de nog altijd warme slaapkamer. Zeg nu zelf, niemand zit toch te wachten op dat geplak als het ’s nachts nog 25 graden is? Omdat mijn vriend er absoluut zeker van wil zijn dat ik het niet koud krijg, word ik tijdens zulke nachten dikwijls wakker met in een bunker van dekens op en om mij. Afgezien daarvan ben ik absoluut fan van lepelen, al moet mijn vriend me soms terugrollen of zelfs naar de andere kant van het bed lopen omdat ik het zó gezellig vind.

Woelende wervelwind

Soms lig ik al in bed als mijn vriend thuiskomt. Ik roep altijd dat hij me wakker moet maken en dat meen ik ook, want samen in slaap vallen is een van de beste dingen als je het mij vraagt. Er is slechts één probleem: ik ben niet wakker te krijgen en daarmee kom je gelijk bij probleem twee aan: probeer maar eens bij mij in bed te kruipen, want ik ga blijkbaar overdwars liggen zodra ik de kans krijg. I’m all over the place als ik het bed voor mezelf heb. En ook als dat niet het geval is. Ik lijk misschien klein, petite, schattig (volgens betrouwbare bronnen), maar in werkelijkheid ben ik een woelende wervelwind in bed (met af en toe armen en benen die haast als losse rekwisieten rondslingeren) en mijn vriend wil mij niet wakker maken – hoe lief?! – waardoor hij het soms dus moet doen met het smalste strookje bed terwijl ik de rest van het bed en hem in beslag neem (of omdat ik hem opgejaagd heb met lepelen). Oeps.

Wat mijn houding dan betekent? “Hoi, ik vind je héél erg lief en ik slaap superlekker met jou. Tot morgenochtend!” Want samen slapen is gewoon altijd heerlijk.

3 reacties op “Woelende wervelwind in bed”

Ahh. Samen slapen, jaaa!! Ik ben blijkbaar een intense lepelaar in mijn slaap, ik druk mijn vriend altijd helemaal tegen de muur aan. We zouden net zo goed in een eenpersoonsbed kunnen gaan slapen, haha! Wat zou dat betekenen? Dat ik stiekem, diep van binnen een overly attached girlfriend ben? Uh-ooh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *