Categorieën
Genieten Weet je nog

Toen opa en oma in Duitsland woonden

Voor de een is het gewoon een huis – zo’n huis waar je langsloopt zonder het op te merken – maar voor mij was dat huis magie: knispertoetjes bij aankomst, koffers met de meest willekeurige verzameling van speelgoedbeestjes, en het belangrijkste: opa en oma. Eind oktober stond ik, na ruim 21 jaar, weer voor die vertrouwde voordeur in Duitsland.

Categorieën
Weet je nog

Speelgoed van toen: De Game Boy

Weet je nog, toen je nog geen mobieltje had maar een Game Boy meesleepte om spelletjes op te kunnen doen? Een zwart-wit (of eerder groenig) scherm zonder verlichting en natuurlijk de typische bliepjes – dat was de moderne tijd van toen, om nog maar te zwijgen over het hypermoderne kleurenscherm van de opvolgende Game Boy Color.

Categorieën
Weet je nog

Het Facebook van toen: Vriendenboekjes en poesiealbums

Weet je nog, toen er nog geen Facebook was en je vriendinnetjes vroeg of ze in jouw vriendenboekje wilde schrijven? Je boekje vol krijgen (20 pagina’s) was een hele prestatie – heel wat anders dan de gemiddelde 300 vrienden ofzo die we tegenwoordig op ons sociale netwerk hebben – en je poesiealbum al helemaal. En waar je het toen las en daarna weer in de kast gooide, is het nu een dierbaar aandenken aan toen.

Categorieën
Weet je nog

Wat op mijn walkman stond toen ik zes was

Weet je nog, toen er nog geen iPods, MP3-spelers en hypermoderne telefoons met muziek bestonden? Toen moest je nog genoegen nemen met een old school walkman, wat op dat moment dé gadget was (al spraken we toen vast nog niet over “gadgets”). Op mijn zesde verjaardag kreeg ik er één: roze met grijs en paars, en turkooizen knopjes. Klinkt verschrikkelijk, maar het was de mooiste muziekspeler die ik me had kunnen wensen. Dat hebben mijn ouders geweten, ieder weekend dat we naar Duitsland gingen weer.

Categorieën
Weet je nog

Je verjaardag vroeger

Je verjaardag vroeger

Weet je nog, toen je echt weken (maanden) aftelde naar je verjaardag en niet kon slapen van de zenuwen omdat je wist dat er ’s ochtends plotseling slingers zouden hangen? Om nog maar te zwijgen over de cadeautjes (zou je echt een fiets krijgen, of toch dat Barbiehuis?) en natuurlijk de taart.