Categorieën
Prinsessendingetjes

Wat ik niet snap over make-up

Iedere ochtend staan wij vrouwen gemiddeld een uur voor de spiegel met smeerseltjes tegen de kraaienpootjes die we pas over dertig jaar krijgen en tegen dat minuscule rode vlekje dat zonder vergrootglas niet te zien is. We poederen, stiften en lakken erop los terwijl de mannen toekijken en zich afvragen waarom we telkens weer dit ritueel doorstaan. Ik snap het wel, maar er zijn een aantal dingen over make-up die ik dus echt niet snap.

Liquid sand nagellak

Eén van mijn handelskenmerken zijn mijn nagels. Zo deed ik laatst een nagellakdetox van een week zodat ze even konden bijkomen van het non-stop nagellak dragen. Mensen merkten ineens op dat er iets anders aan me was, maar wat? Was ik naar de kapper geweest (ja, twee maanden geleden) of had ik misschien een nieuwe bril (anderhalf jaar terug)? Mijn nagellak zit er namelijk vlekkeloos op en mijn geheim is dan ook een heel uitgebreid nagellak-ritueel. Zo lak ik niet vlak voor ik ga slapen en zorg ik dat er zeker een uur of zes droogtijd tussen iedere gekleurde laag zit. Alles om perfecte, glanzende lak op mijn nagels te hebben. Het liefst vuurrood, een trend die altijd in is. Maar tegenwoordig is er ook een andere trend: liquid sand nagellak. En daar snap ik dus niets van, want dan kan ik net zo goed m’n nagels lakken vlak voor ik ga slapen en ze lekker onder de dekens houden of beter nog, door het zand gaan rollen met zachte nagellak. En daarbij: ik vind het niet eens mooi. Niet voor niets doe ik al die moeite.

Vliegtuigmake-up

Nog een trend, maar dan vooral op beautyblogs: welke make-up spulletjes neem ik mee in het vliegtuig? Blijkbaar verander je namelijk spontaan in een wandelend lijk als je gaat vliegen: je huid is bleek, grauw en droog voor je het weet. Daarom is het van belang dat je minstens tien tubes aan smeersels (van BB cream tot concealer en foundation) en een verzameling blushes bij je hebt. Dat moet je er dus op kwakken als je in het vliegtuig zit (want tsja, iedereen in het vliegtuig valt het op dat je er net zo grauw uitziet als de rest van de passagiers dankzij de verlichting, maar dat terzijde) en daar een filmpje van maken voor op je blog. Zeker als je dat de vorige drie keren ook al gedaan hebt.

Nepwimpers

Natuurlijk willen we allemaal lange, volle en ook nog eens gekrulde wimpers (een nooit-verdwijnende trend). Dat is best veel gevraagd aan moeder natuur en daarom geven we vaak een vermogen uit aan mascara’s die beloven onze wimpers te verlengen, voller te maken en te krullen. Nu heeft moeder natuur daar geen oplossing voor, maar de make-upindustrie natuurlijk wel: nepwimpers. Je plakt ze op et voilá, de weelderige wimpers waar je altijd al van droomde. Tenminste, nadat je eerst alles vast hebt geplakt behalve die wimpers en dan nog bijna je oog uitstak toen je ze erop probeerde te doen. Om nog maar te zwijgen over hoe irritant het is als je eigen, korte wimpers de hele tijd tegen je bril aankomen, laat staan als je die wimpers erop hebt zitten. En naderhand is het nog maar de vraag wat er over is van die teleurstellende plukjes die je oorspronkelijk had (tenminste, dat vond je voordat je nepwimpers opplakte), want zodra je die wimpers er weer afhaalt (als ze er niet vanzelf vanaf vallen) zijn je wimpers ook gelijk geëpileerd. Daar kan geen mascara meer tegenop verlengen of krullen. En wat heb je er uiteindelijk mee bereikt? Een uitgedund rijtje haren aan je ogen. Precies het tegenovergestelde van wat je wilde.

Naturel look

Een veel terugkerende look is naturel make-up en dat is mooi en makkelijk (of eigenlijk, dat zou je verwachten). Maar je moet wel zes miljoen crèmepjes op je gezicht smeren, drie tinten oogschaduw en in de weer met foundation en blushes om er werkelijk naturel uit te zien. Is naturel niet juist dat er niets op zit? Net als bij naturel chips: normale chips zonder smaakje.

Wat snap jij niet over make-up?

10 reacties op “Wat ik niet snap over make-up”

Ik moest googelen wat liquid sand nagellak was. Dus dat zegt ook wel weer genoeg over mijn make-up kennis. (Niet mooi nee) Ik heb trouwens het meest ideale makeupje EVER gevonden. Dat is een soort van doorzichtig poeder (dus je kan nooit de verkeerde kleur kopen) waardoor je je gezicht mat kan poederen zonder dat er een gekleurd laagje op komt. (Deze uitleg geeft ook wel weer aan hoeveel ik over make-up weet). Maar dat is dus ideaal, want mijn ochtendritueel is nu: pandaogen poetsen (ik heb nooit zin om mascara te verwijderen voordat ik ga slapen dus ik word altijd wakker als een pandabeertje) daarna toner (blijkbaar krijg je daar een stralend huidje van) en daarna dat poederspul. O ja en dan weer de mascara. Dat kost ongeveer 3 minuten.

O ja. En wat ik écht niet snap: hoe meisjes altijd zulke mooie en perfect zittende lippenstift op kunnen hebben. Bij mij zit het na een kwartier overal en nergens :'(

Wat ik écht écht écht niet snap over make-up? (ik snap best veel over make-up niet, eigenlijk, maar dit verbaast me nog het meest) Hoe mensen niet alleen nagellak op doen maar daar dan ook nog allemaal dingetjes op plakken, heb weleens foto’s gezien van nagels waar dan kraaltjes op zaten. Hoe kan dat er langer dan vijf seconden op blijven zitten? Waarom doe je dat op je nagels, is toch totaal niet handig?

Dit is zo herkenbaar! Nooit gesnap al dat beauty gedoe. Eyeliner was eens maar noooooit weer. Wat een hel. En die nagellak trend: Waarom? Erg apart.
Mijn ochtendritueel heb ik het liefst zo kort mogelijk (lees, langer in bed) en daar past make up niet bij 🙂
Mascara is eigenlijk het enige wat ik gebruik. (als ik zin heb)
Leuke blog heb je, ik ga snel verder lezen.

Haha, ik moest wel lachen over het stukje in het vliegtuig. Afgelopen vrijdag-op-zaterdag-nacht zag ik nog een meisje die in het vliegtuig echt uitgebreid haar make-up aan het doen was. Het was een vliegreis van 3,5 uur waarvan ze er zeker 2 heeft zitten make-uppen. En ze had maar 3 tubetjes bij. Geen idee wat, maar ik keek mijn ogen uit.

Iris, dat spulletje klinkt fantastisch! En ik heb niet eens lippenstift 😛

Dafsy, daar snap ik dus ook niets van. Of die gekke pluisjes, ik zou echt bang zijn dat ik die op zou eten ofzo.

Karlijn en Lisanne, bedankt! Heel leuk om te horen!

Haha, dat zand nagellak vind ik wel grappig om te zien op foto’s ofzo maar ik zou dat zelf never doen :p Nepwimpers vind ik zelf wel heel fijn, je kan via ebay namelijk hele fijne kopen en nou ja, het is aan jezelf om er handigheid in te krijgen om ze op te doen. En ja a la natural, doe dan ook echt natural, maar ja waar zie je dat nou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *