Ik weet best dat mijn haarkleur niet meewerkt en op deze manier juist zijn reputatie eer aan doet, maar er zijn gewoon echt een aantal dingen die ik niet snap. Van die momenten waarop ik me afvraag: “waarom?!”
21 december 2012
Waarom 21 december zo leeft onder de mensen terwijl we eigenlijk allemaal sceptisch zijn en best weten dat er gewoon wat verwarring is ontstaan door een foutje op de kalender van de Maya’s. Waarom ik de dagplanning voor gisteren minstens zeventien keer voorbij heb zien komen en waarom mensen toch talloze tekenen hebben gespot van het einde. Wat ik al helemaal niet snap is waarom ik hier in hemelsnaam zo veel woorden aan besteed heb.
Lepels en vorken
Waarom het zo gek is dat ik sla, pasta en couscous met een vork eet in plaats van een lepel. Ik krijg dan gelijk de blik toegeworpen die zonder woorden vraagt of ik ook soep met een vork eet. Maar zo moeilijk is het toch niet om je couscous met saus en wat Parmezaanse kaas aan elkaar te plakken?
McDonalds
Waarom McDonalds nog steeds zo populair is. Ik geef toe dat ik er als kind ook heel graag naartoe ging, maar dat was niet vanwege het eten (de schuimrubberen hamburgers lustte ik sowieso al niet en de kipnuggets hadden vaker wel dan niet de flexibiliteit van een gum). Nee, het was vooral vanwege de verrassing die bij de Happy Meal zat en waar de kinderen in de reclame zo gelukkig mee speelden (zelfs al was het in werkelijkheid niet meer dan een prul). Gezien ik nu te groot ben voor McDonalds, er geen reclames meer zijn met speeltjes en als ik dan toch al een hamburger neem, ik liever een verse heb, loop ik lekker voorbij en kijk ik verbaasd naar al die mensen in de rij.
Verbouwen?
Waarom de buren nooit klaar zijn met boren, timmeren en alle andere verbouwingsgeluiden waarbij ik me afvraag wanneer ze door de muur komen. Of ze misschien niet aan het verbouwen zijn, maar of ze een geheel nieuwe woning proberen neer te zetten. En waarom ze dat altijd precies doen als ik tentamens of deadlines heb.
Links
Waarom mensen links blijven rijden zonder jou in te halen waardoor ze in je dode hoek blijven zitten.
Jehova’s Getuigen op zondag
Waarom Jehova’s Getuigen op zondag aanbellen met de vraag of ik interesse heb. En als ik nee zeg, of ik dan wel interesse heb in een boekje. Is het niet rustdag op zondag en moeten ze dan niet naar de kerk in plaats van aan het werk?
Pakjes
Waarom we vaak niet hoeven te tekenen voor pakjes of überhaupt niet gevraagd worden wie we zijn. Dat is al heel wat keren misgegaan.
Straat A is niet straat B
Waarom onze straat (straat A) verward wordt met straat B en we dus vaker post krijgen voor mensen die hier niet wonen dan voor onszelf. Om nog maar te zwijgen over de vorige bewoners, die nog altijd de helft van hun post op ons adres ontvangen.
Wie wat wanneer
Waarom we overal een app voor moeten hebben, en vooral ieder moment van de dag moeten laten weten wat we eten, kijken, zingen, ruiken, en doen. En waar we zijn. Waarom moeten we altijd weten wie wat wanneer doet?
Zon, sneeuw en Facebook
Waarom iedereen massaal op Facebook meldt dat het sneeuwt. Hoe klote dat is. En dat de zon schijnt. En hoe klote dát is. Ik houd best van sneeuw en zon namelijk.
Wanneer je het gelezen hebt
Waarom WhatsApp en de Facebookchat laten zien wanneer je elkaars berichtje hebt gelezen en waarom mensen ineens verwachten dat je dan zes seconden later antwoordt. Vrijheid om te antwoorden wanneer je wilt is ineens weg want voor je het weet heb je de ander op je dak.
Tienermoeders in 2019 en 2059
Waarom we nu al nadenken over hoe veel tienermoeders er zullen zijn in 2019 en 2059, en vooral dat we de afname en latere toename niet kunnen verklaren.
Raj en Rog
Waarom er zo veel fouten staan in de ondertiteling bij programma’s en films. Dan heb ik het niet alleen over situaties waarin macaroons vertaald wordt met ‘bitterkoekjes,’ maar ook gevallen waarbij ‘Raj’ in de ondertiteling spontaan ‘Rog’ heet. Met het excuus dat het een typfoutje is komen deze vertalers niet weg…
Nasynchronisatie
Waarom er nog programma’s bestaan die nagesynchroniseerd worden en dat als het gedaan wordt, daar vaak de meest ongelijke synchronisatie te zien en horen is, om nog maar te zwijgen over hoe cheap het doorgaans klinkt. Dan te bedenken dat programma’s die wij vroeger met ondertiteling keken tegenwoordig ook vergezeld worden door Nederlandse stemmen die vooral heel ongelijk gaan met de mondbewegingen op het scherm.
Wat snap jij allemaal niet?
10 reacties op “Wat ik niet snap”
Waarom zou je sla, pasta en couscous niet met een vork eten? Doe ik ook. Sla met een lepel lijkt me zeer onpraktisch 😛
Die laatst online functie op whatsapp kun je uitzetten:
Op de ipohone:
– instellingen
– chatinstellingen
– geavanceerd
– laatst gezien blokje verschuiven
1 probleem opgelost 🙂
van de overige dingen snap ik net als jij ook niets 😉
Dankje voor de tip! Heb het gelijk even gefikst 🙂
Nasynchroniseren begrijp ik ook nooit. In Nederland met Hannah Montana achtige dingen, OK, maar waarom zou je hele films gaan nasynchroniseren? In Spanje en Italië waar ze dat dus altijd doen hebben mensen in alle films ook dezelfde net iets te dramatische stem. Zo zonde!
Ik vind nasynchroniseren gewoon altijd een no-go 😛 Vroeger keek ik ook gewoon Lizzie McGuire ondertiteling. Met vreemde talen vind ik het heel zonde, want daardoor vallen ze nog minder op.
Wauw. Ik snap niet waarom mensen niet de maximum snelheid rijden op wegen waar je niet in kunt halen.
Inderdaad ja, niet eens aan gedacht.
God ja, zo irritant op Facebook. Ik vind het op Whatsapp soms wel handig, maar het kan ook frustrerend zijn. Al zal ik niet zo doen van: JE HEBT HET GELEZEN, WAAROM REAGEER JE NIET? 😛
Raj.. van Rajesh Koothrappali? TBBT is geniaal!
Ik ben blij dat ik ook zoveel dingen niet snap, blijft er tenminste altijd wat te vragen over.