Categorieën
Tongstrelende taferelen

Walnoot-tortellini

Vergeet de naam van deze pasta. De smaak, de sensatie van dit gouden goedje zul je namelijk niet snel vergeten: de parmezaan-mascarpone saus met walnoot smelt op je tong en doet je verlangen naar meer. Doorklikken voor dat recept dus en proef het zelf!

Bijna iedereen die hier komt eten, krijgt dit een keer voorgeschoteld. Keer op keer eet iedereen zijn buikje rond, en vraagt om het recept. Ik ben eraan gekomen via Kay van Kayotic Kitchen, en nu deel ik mijn ietwat aangepaste versie.

Schort om

Vul eerst twee pannen met water: eentje voor de broccoli, en eentje voor de tortellini. Gooi een half bouillonblokje in de tortellinipan (optioneel). Terwijl de pannen naar de kook bubbelen, snijd je de broccoli in roosjes en maakt die schoon. Rasp nu een flinke berg Parmezaanse kaas (of niet, als je voor een zakje poeder bent gegaan). Niet te zuinig hoor, je kunt immers nooit genoeg kaas hebben.

Huilen

Uien blijven vervelende dingen. Snipper een zoet uitje – zorg dat de stukjes fijn en klein worden. Fruit ze vervolgens in een klein, schattig steelpannetje met een beetje olijfolie. Dit is het begin van de saus. Terwijl het uitje aan het fruiten is, hak je een flinke hand walnoten fijn. Je kunt ze bijna tot poeder hakken of – zoals ik lekker vind – het iets grover houden, zodat je nog iets te doen hebt als je dit gerecht eet.

Bubbels

Als het water kookt, gooi je de tortellini erin. Meestal moeten ze vijftien minuten. Zo’n zeven tot vijf minuten voor ze klaar zijn begin je met de saus. Laat de mascarpone smelten in het pannetje met de uitjes. Als de mascarpone helemaal glad geworden is, gooi je de parmezaan erbij en maakt er weer een glad mengsel van. Vlak voor de kookwekker gaat, gaan de fijngehakte walnootjes erdoor en doe je één á twee eetlepels kookwater van de pasta erbij om het iets dunner te maken (het wordt anders echt een dik drabje). Wat peterselie voor de finishing touch et voilà, klaar om te smullen!

Gezond groen

De broccoli doe je vijf minuten voor de kookwekker gaat in het kokende water. Meestal is het na een paar minuten al klaar – mooi groen en lekker knapperig. Serveer de broccoli bij de tortellini met saus en ga lekker genieten. Je kunt de broccoli erdoor doen, of los erbij eten – net wat je fijn vindt. Niet zo’n broccoli-type? Met een frisse salade zit je ook altijd goed!

2 reacties op “Walnoot-tortellini”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *