Categorieën
Columns

Wakker worden is niet mijn ding

Ik vind mezelf altijd een echt ochtendmens. Maar als de wekker gaat, draai ik me het liefst nog een keer om, en daarna nog tien keer. Als ik de wekker überhaupt al gehoord heb. Een ochtendmens, zei ik?

Of het nu een vrijdag, zondag of woensdag is, het maakt allemaal niets uit. De wekker is niet mijn vriend en zal dat ook nooit worden. Lig ik heerlijk in ons warme bedje te dromen, wekt dat ding je met een ongelofelijk rotherrie. Dag fijne droom, en dan moet je ook nog eens uit bed.

Nog even dan

Maar… ik lig nog zo lekker. Nog even dan. Ik kruip weer tegen mijn vriend aan en voor ik het weet (je raadt het al) doezel ik weer weg. Mijn vriend maakt me wakker en ineens is het alweer een halfuur later. Met moeite zwaai ik mijn been uit bed – brrr, koud! – en grabbel ik nog half in slaap naar mijn bril. Wakker worden is niet mijn ding.

Er zijn ook genoeg dagen dat de wekker mij helemaal niet stoort. Als ik alleen slaap/wakker word, zet ik ‘m vaak genoeg op wonderbaarlijke wijze in mijn slaap uit (of vergeet ik ‘m gewoon aan te zetten?) en dan slaap ik dus rustig door. Lekker! Tot er enorme chaos ontstaat als ik erachter kom dat ik al-lang aan het ontbijt zou moeten zitten en die trein moet halen en, en, en…

Lieve ‘wekker’

Op andere dagen slaap ik er doorheen. Fijn, zo vast slapen! Gelukkig is daar meestal mijn vriend, die zich afvraagt of ik die dag ergens naartoe moet en mij dus wakker maakt. Veel fijner dan de wekker! Nog een voordeel: ik hoef nooit vroeg te beginnen op de uni. Dit blok dan. Eigenlijk betekent het dat ik iedere dag uit zou kunnen slapen. In theorie. De wekker zet ik soms dus helemaal niet. Drie maal raden. Juist, ik ben ontzettend vroeg wakker en weer terug naar dromenland gaan zit er niet in. Bummer.

In de zomer voel ik me ’s ochtends het zonnetje in huis. De zon staat ’s ochtends op onze slaapkamer en dan ben ik binnen no time klaarwakker. Vooral als het een beetje warm is – dan spring je er zo uit. Alleen die zomers in Nederland zijn zo kort. En dus draai ik me nog maar een keertje lekker om zodat ik nog even kan soezen. Hmmm…

3 reacties op “Wakker worden is niet mijn ding”

Op de een of andere manier kan ik er meteen uitkomen als mijn wekker om half 6 gaat en ik om 9 uur college heb, maar als ik erom kwart voor 7 uitmoet dan wil ik het liefste blijven liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *