Categorieën
Columns

Waarom sporten zo lekker is

Sinds januari ben ik begonnen met sporten. Hoera! Redelijk trouw sta ik me zo’n twee keer per week suf te zweten in de sportschool. In de kleedkamer hoor ik aan hoe moeilijk de dames het vinden om zich ertoe te zetten. Zo’n ramp is het toch niet? Sporten is leuk!

Soms draai ik me stiekem ook liever nog een keertje om als de wekker gaat. Zeker als de regen tegen het raam klettert. Maar als ik er dan ben, vind ik het heerlijk om er even goed tegenaan te gaan. Dat rode hoofd, mijn rare gehijg (in mijn hoofd klinkt het raar, maar wat wil ik met een conditie van -30?), en zweterige lichaam neem ik maar voor lief. Wat heb ik hard gewerkt! denk ik, als ik mezelf afgemat in de spiegel zie.

Sheldon en Penny kunnen er ook wat van

Energieboost

Dat krijg je ervoor terug (maar heb je eigenlijk ook wel een beetje nodig). Het ene moment moet ik mezelf nog uit bed slepen, het volgende moment sta ik springlevend op een crosstrainer te crossen. Vervolgens loop ik afgemat langs die spiegel en vraag ik me af: energie? Wat kletsen ze nou? Maar na een verfrissende douche ben ik weer zo fit als… nouja, als een fitte versie van mezelf.

Bron: nikefound.tumblr.com

Kom maar op met die conditie

Oh nee, nóg een trap! Wanneer ben ik eindelijk boven? dacht ik vaak genoeg als ik zo moedig was om de trap in plaats van de lift te nemen (het zijn er zes maar het lijken er veel meer als je als een pakjesezel de boodschappen mee naar boven zeult). Lang leve de sportschool, want straks loop ik fluitend die trappen op dankzij mijn geweldige conditie.

Eeuwig jong

Het is nog een beetje vroeg om ons zorgen te maken om deze dingen, maar sporten vertraagt het verouderingsproces. Daar kan ik wel inkomen, want met die spieren en conditie die ik kweek, zal het veel langer duren voor ik gerimpeld en uitgezakt achter een rollator mijn dagelijkse wandeling doe. Kan ik ook nog eens mooi besparen op antirimpel crèmes (niet dat ik een smeerder ben). Win-win!

Geluk

Na een halfuurtje matig bewegen komt er een stofje vrij waardoor je je gelukkig voelt. Denk je eens in hoe happy je bent na een uur sporten. Het is ook nog eens ontzettend ontspannend, al helemaal als ik nog even in het stoombad ga na al dat gesport. Ik verlaat altijd heel voldaan de sportschool (ook als ik niet in het stoombad ben geweest, hoor).

Killer body

Het zweet staat op mijn voorhoofd als ik op zo’n gewichtenapparaat weer wat gewicht omhoog sjor. Pfoe, wat ben ik goed bezig, zeg (met mijn tien tot vijftien kilo, vergis je niet). Ik voel me geweldig als ik mijn buik- en rugspieren (want die train ik nu voornamelijk) hard voel werken. Kom maar op met die stalen buikspieren die ik ooit had! Want laten we wel wezen, door al dat sporten hebben we straks een prachtig buikje, lekkere billen en onweerstaanbare benen. Bikiniproof, en al die andere outfits in de kast staan nog beter dan voorheen. Sporten rocks!

Sportschoenen aan en gaan

Vooruit, omdat we vrouwen zijn willen we er natuurlijk niet in een aardappelzak-broek en een uitgelubberd t-shirt bijlopen. Dus trek iets comfortabels aan waar je je ook een beetje mooi in voelt en gaan met die banaan. Overigens een aanrader om van te voren die banaan ook te eten, want bananen bevatten langzame koolhydraten; heb je langer plezier van.

2 reacties op “Waarom sporten zo lekker is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *