Categorieën
Genieten

Waarom schattige puppy’s en kittens goed voor ons zijn

Soms betrap ik mezelf erop dat ik naar schattige plaatjes van puppy’s en kittens zit te kijken in plaats van dat ene essay te schrijven. Maar vrees niet: betere sog-activiteiten zijn er niet als we de Japanners moeten geloven. Ze hebben namelijk ontdekt dat we er beter van gaan presteren!

Vooral als we dingen moeten doen die concentratie of vaardigheid vereisen, zou het goed zijn om te kijken naar de snoezeligste puppy- en kittenplaatjes. Laat ik nu net heel geconcentreerd moeten werken aan een screenplay, een essay en nog een ander essay. Of bijvoorbeeld dat boek dat ik voor de uni moet lezen. Dan is er toch geen beter begin van de dag dan een overload aan de liefste plaatjes met kleine pluizenbolletjes?

Pas op!

Maar wees voorzichtig! Volwassen honden en katten – hoe schattig ook – geven niet het resultaat. En die mooie boekencollecties ook niet. De Japanners hebben volgens Daily Mail ook nog niet ontdekt hoe het komt dat we zo goed gaan presteren dankzij poezelige pluizenbolplaatjes. Maar ach, wat maakt het uit? Wij hebben een goed excuus om nuttig te soggen.

Zwarte & blonde labradorFrans BulldogjeZwarte labradorBoxerIn de sneeuwOp de trapLabradorDuitse HerderAustralian ShepherdSharpei

Zeg nu zelf: dit is toch überschattig? Daar hebben we geen Japans onderzoek voor nodig! Ik smelt bij het zien van al deze plaatjes en ga het liefst vandaag nog een puppy uitzoeken (maar dat gaat niet gebeuren, helaas).

Pootjes in de luchtBloemetjeSamen slapenHier ben ik danPluizenbolLekker liggenSamen spelen – Op de kastIn de zonPluizenbilletje

Bij het zien van deze pluizige kittens wil ik gelijk knuffelen met onze driejarige ‘kitten,’ maar helaas heeft hij het te druk met zijn volgestouwde agenda (lees: slapen). Goed, niet direct uitwerken waardoor je zegt: “topprestatie!” maar wie weet komt dat nog als ik werkelijk verder ga met mijn screenplay (nu dus)…

9 reacties op “Waarom schattige puppy’s en kittens goed voor ons zijn”

Dat doe ik dan nog net niet, maar ik zeg wel ‘dag poes!’ als ik er eentje tegen kom, ook al zit ik in de auto en de kat 50 meter verderop in een weiland.

Ben wel blij dat ik geen kerel ben, want als ik als man die tic had en er liep net een meisje langs… o.O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *