Categorieën
Kijkvoer

Waarom je op zaterdagavond van 9 tot 10 voor de tv moet zitten

Ik begon te stuiteren van opwinding toen ik de aankondiging voor een nieuw tv-programma zag. Een documentaire over een Le Mans-team, jahaa, dat moest ik echt zien. Wat ik als vrouw eigenlijk hysterisch naar de tv en iedereen die het (niet) wil horen had moeten schreeuwen: “Oh my God, McDreamy!”

Maar goed, ik zou ik niet zijn als ik één van de meest sexy tv-hunks zomaar zou herkennen als acteur. In plaats daarvan herinner ik me Patrick Dempsey vooral als coureur in het Dempsey team. Aan de andere kant: acteur – coureur… Nou goed. Mijn punt is dat er sinds zaterdag een serie op Discovery Channel is met Patrick Dempsey in de hoofdrol: Patrick Dempsey Racing Le Mans. Mocht dat nog niet genoeg reden zijn om te kijken, dan heb ik er hier nog meer om je ervan te overtuigen dat zulke documentaires óók heel leuk zijn voor ons vrouwen. Echt.

Reden 1: Als de kat het leuk vindt

Als de kat het zelfs leuk vindt, dan moet de vrouw het ook leuk vinden, toch? En laten we eerlijk wezen, het is een perfecte mogelijkheid om samen te kroelen, al is het waarschijnlijker dat hij aan het scherm geplakt zit, jouw beeld verstorend. Dat zal hij vast niet doen vanwege Dempsey (hoe groot is de kans dat je kat ook maar enig benul heeft van wie de beste man is?). Geen zorgen als de kat liever daar zit: grote kans dat je vriend net zo graag kijkt naar deze docu, mèt jou.

Reden 2: Drive

Wat is er nu sexier dan een man met een drive om zijn doel te bereiken? Waarbij dat doel niet geld of roem is (dat heeft ‘ie allemaal al), maar een doel dat bestaat uit pure liefde voor de autosport en de ultieme race-ervaring: een wereld vol uitersten, extremen en gevaren.

Reden 3: Drama

Het lijkt alsof ze gewoon “even” 24 uur lang met z’n allen rondjes rijden zoals wij “even” gaan karten. En dat is niet zo gek, want iedereen lijkt tijdens al die spanning en sensatie high door de geur van rubber, waardoor we massaal vergeten dat hier natuurlijk een eeuwigheid aan voorbereiding aan vooraf is gegaan. Dat gaat gepaard met een flinke dosis drama, en waar kunnen wij vrouwen niet genoeg van krijgen? Precies. Het is wel wat anders dan de typische hij-ging-vreemd en mijn-nagel-brak drama’s, maar als jij je race-auto van een kwart miljoen bestelt en de fabrikant gaat failliet met als gevolg dat er nul support en onderdelen zijn èn de auto te laat geleverd wordt, dan kun je je misschien wel iets voorstellen wat voor drama dit is voor het team.

Je kunt op zaterdagavond natuurlijk ook door de stad slenteren (en tot op je ondergoed natregenen), je volgieten met bier, dansen like no one’s watching en de volgende (mid)dag brak uit je bed rollen. Maar wat je dus veel beter kunt doen, is van 21:00 u tot 22:00 u op de bank zitten met de zender op Patrick Dempsey. Eh. Discovery Channel, dus.

4 reacties op “Waarom je op zaterdagavond van 9 tot 10 voor de tv moet zitten”

Ik denk niet dat het wat voor mij is, maar je verwoord het mooi. Door reden 2 zou ik bijna een televisieabo aanschaffen. Ik ben sowieso meer van de films eigenlijk! Zelfs als ze over auto’s gaan want Drive vond ik een leuke film bijvoorbeeld (of lag dat vooral aan Gyan Gosling?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *