Categorieën
Notities

Vreemde plaatsnamen

Je zit in de auto en ineens valt je oog op een bordje met Hoog Spul, Muggenbeet of Schapenbout. Dan trek je toch wel een wenkbrauw op van verbazing. Of misschien wel allebei. Zou jij in Gaarkeuken of Dambord gaan wonen? Lees verder voor meer vreemde plaatsnamen.

“Waar woon jij?”
“In Californië,” is het antwoord, gevolgd door een maar-wat-doe-je-hier-dan-met-je-goede-Nederlands blik. Dat krijg je met die rare plaatsnamen die we blijkbaar hebben hier in Nederland. En ja, Nederland is ook zo’n plaatsnaam.

Of wat denk je van: “Ik woon in Kromme-Elleboog,” als antwoord van een fysiotherapeut. Welke patiënt neemt hem dan nog serieus? Geen hond die een bakker gelooft als hij zegt dat hij in Het Oventje woont. Hongerige Wolf klinkt alsof er ooit Indianen woonden in plaats van Groningers. Van de Grönnen had ik eerder iets als Wollig Schaap verwacht. Dit is pas een voorproefje op de vreemde plaatsnamen die we hier in Nederland hebben…

4 reacties op “Vreemde plaatsnamen”

Ik ken een plaats in Venlo vlakbij Horst en dat heet: Amerika! En daarnaast alle amerikaanse straatnamen nou echt.. hahaha gelukkig woon ik er niet anders heb je dat steeds van waar woon je? zou ik moeten zeggen Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *