Categorieën
Nerdy

Voxer: Sms’en met je stem

Mijn sms’jes worden halve e-mails en voor je het weet is ‘een snel telefoontje’ met mij ineens een gesprek van een halfuur. Of langer. Pasgeleden zei mijn vriend dat ik de app Voxer op mijn iPhone moest installeren. Zou dit dan een oplossing zijn?

Wat is het?

Het is een appje dat zichzelf een walkie talkie voor je telefoon noemt. Dat geeft me een beetje het gevoel dat ik weer een klein kind ben, maar gelukkig is de app volwassener dan dat. Je smst met je stem, en dan niet op een manier waarbij je Siri citeert wat ze moet zeggen. Je spreekt gewoon een berichtje in, wat de ander ontvangt als een sms’je.

En?

In het begin vond ik het maar raar. Als je een oud berichtje afluistert, speelt hij automatisch de volgende berichten ook af. Ja, inclusief die van jezelf. Laat ik nu net geen fan zijn van mijn eigen stem. Afgezien daarvan is het best een geinig idee.

Gesprek op afstand

Bellen is natuurlijk in feite ook een gesprek op afstand. Maar als ik bel, kan ik niets anders tussendoor doen, vooral omdat ik dan typ wat ik op dat moment zeg of hoor. Het voordeel van Voxer is dat je niet ‘aan de lijn’ hoeft te blijven. Het is net als sms’en: tussendoor leg je je telefoon gewoon aan de kant, en toch kun je een soort van gesprek voeren. Het voelt directer en persoonlijker.

Berichtje!

Van het bliepgeluidje word ik nog blijer dan van mijn sms-tingeltje. Gezien ik alleen met mijn vriend vox (want de rest van de wereld lijkt het nog niet te kennen), weet ik dat hij het is en het blijft fijn om zijn stem te horen. Bovendien kun je in een vox van twee seconden al heel veel zeggen, meer dan je in die tijd zou kunnen sms’en, en zonder dat je ineens een halfuur aan de lijn hangt. Handig!

Niet handig

Het enige nadeel is dat ik moeilijk tijdens een college aan mijn vriend kan vragen of hij boodschappen wil doen, of dat we vanavond dit of dat gaan doen. Zelfs al zou ik het stiekem onder de tafel willen doen (uiterst onopvallend natuurlijk, met mijn hoofd naast mijn telefoon onder de tafel gepropt), de docent gaat het hoe dan ook opmerken en vervelend vinden. Verder is Voxer een prima app.

Downloaden?

Geef het zeker een kans! Voxer is er voor zowel de iPhone als Androidtelefoons. Of het werkelijk een oplossing is voor mijn probleem weet ik niet, want zoals je ziet zijn mijn voxberichtjes veel langer dan die ik ontvang. Maar toch, het blijft een grappige app.

3 reacties op “Voxer: Sms’en met je stem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *