Categorieën
Genieten

Vijf dingen om de zomervakantie goed te beginnen

Ein-de-lijk is het dan zover: vakantie! Ik kan natuurlijk de komende paar dagen beginnen met lang uitslapen, pyjamadagen met seriemarathons inlassen en tot diep in de nacht feesten, maar ik kan ook op een andere manier de vakantie officieel inleiden. En wel zo!

Naar Concert at Sea

Wat is er beter dan ’s ochtends een essay inleveren terwijl je al onderweg bent naar een leuk festival om de vakantie mee in te luiden? Terwijl je dit leest heb ik al genoten van een avondje Golden Earring, en staan vandaag onder andere Go Back to the Zoo, De Dijk, Ilse de Lange en Bløf (drie maal is scheepsrecht, zeggen ze altijd. Later deze week een update!).

Concert At Sea 2010. Mèt Concert At Sea-hoedje

Grote opruiming (bye bye schoolspullen!)

Dit is één van de eerste dingen die ik doe na ieder blok. Ik zoek alles uit, stop dingen die ooit nog belangrijk kunnen zijn (maar dat uiteindelijk nooit zijn) in een map, gooi een berg zooi weg en zorg dat alle studieboeken van beneden naar boven verdwijnen. Doei, tot September!

Brazilian Wax

Het moet er toch een keertje van komen en in de vakantie wil ik natuurlijk bikiniproof over het strand kunnen huppelen. Een Brazilian wax it is. Vol zelfvertrouwen (wat wil je met al die het-valt-best-mee verhalen op internet) ging ik naar de salon. “Komt’ ie,” zei ze. Rats. Dat was één, en de rest volgde. Het resultaat? Prachtig gewaxte wenkbrauwen. Maar die bikinilijn? Tsja. Misschien ben ik toch een beetje een pussy. Hoe dan ook, een verwendagje doet het altijd goed! Laat dus lekker je haren knippen (het voelt alsof ik geen haar meer op mijn hoofd heb en toch zie je nauwelijks dat er een hoop vanaf is), ga naar een schoonheidssalon voor een fijne behandeling of las een lakdagje in met je vriendinnen.

Vers geknipt. Het voelt alsof ik kaal ben, zo licht is mijn haar ineens

BBQ’en zodra er ook maar één straaltje zon is

Als we in het voorjaar een paar zeldzame dagen hebben waarna half Nederland eruit ziet als rode kreeften, staan we massaal achter de barbecue. Dat geeft me altijd zo’n vakantiegevoel. De zomer laat nu nog een beetje op zich wachten, maar ik zeg: laten we barbecuen bij het eerste straaltje zon en vieren dat we vakantie hebben!

Eindelijk beginnen in dat ene boek

Het gebeurt niet vaak, maar in de vakantie is er eindelijk tijd voor: even rustig op de bank of het balkon neerploffen met dat ene boek dat mij al maanden aanstaart. En dat boek ernaast. En die ‘paar’ boeken in de boekwinkel…

5 reacties op “Vijf dingen om de zomervakantie goed te beginnen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *