Categorieën
Modepopje

Victoria’s Secret vóór het Photoshop-tijdperk

Als je de Victoria’s Secret-modellen van vandaag ziet, ren je haast gillend naar de sportschool om je flink in het zweet te werken. Wát een lichamen. In 1979 was dat allemaal even anders. Geen Photoshop om een kwabbeltje hier of daar te verbergen. Of die ene tepel. Toen kon het nog.

Ik hoef geloof ik niemand te vertellen dat praktisch iedere foto in de media eerst onder handen is genomen in Photoshop. De Angels zijn bloedmooie vrouwen, maar ik twijfel er geen seconde aan dat het allemaal nog net even wat mooier wordt gemaakt. De huid egaler, vouwtjes eruit, de kleur net wat levendiger, ga zo maar door. Alsof het ideaal van hun lichaam zónder Photoshop niet al onbereikbaar genoeg is. 33 jaar geleden (lang, lang voordat ik er was) ging het er heel anders aan toe.

Nog steeds mooi

Iets wat op een vetje lijkt doordat het touwtje van het slipje een beetje in haar huid snijdt… lijkt op deze foto ook werkelijk op een vetje. En als je het mij vraagt, is ze prachtig, vetje of geen vetje. Klik op de foto’s om deze in het groot te bekijken.

Laat ze maar hangen

Zien wij vandaag modellen met mooi gevormde borsten, zo hadden sommige Angels uit 1979 een beetje hangtietjes. Who cares? De kans dat de vrouw die zich straks in die lingerie begeeft ook hangtietjes heeft, is groot. Tepels verbergen? Nee hoor. Het mag allemaal.

Geen kale poes

Als je heel goed kijkt, zie je zelfs wat schaamhaar hier en daar. Huh? Krijgen de modellen to-be van America’s Next Top Model en Benelux Next Top Model niet constant om hun oren geslingerd dat het allemaal netjes glad en haarloos moet zijn? Zo zie je maar weer. Alsof wij – die uiteindelijk de lingerie kopen – iedere drie weken op de behandeltafel liggen om het alles er helemaal af te laten ratsen bij de waxsalon. Al zit ik niet te wachten op de bush bush. Nou goed…

Victoria’s vrouwen uit 1979

Geen gephotoshopte dames dus. Maar zijn de foto’s er minder om geworden? Nee. Dat ene hangtietje valt niet op, net als je dat haartje op de intieme plekjes. Die ene rol (vooruit: dat ene rolletje) ziet geen hond (ook die hond in de serie niet). Dit zijn vrouwen zoals we ze overal tegen kunnen komen. Doe mij dat maar in plaats van Photoshop poppetjes.

Bron: Retrospace

3 reacties op “Victoria’s Secret vóór het Photoshop-tijdperk”

Kale poezen zijn al lang uit de mode. Net bedekte schaamlippen in een streepje van getrimd haar ipv het ouderwetse driehoekje zijn in. Sla de panorama er maar eens op na.

Verder is het bijgeloof dat er in het analoge tijdperk niet aan foto’s werd geknutseld. Niets is minder waar. Met zogenaamde vlaggen, spiritus en doordrukken tot en met schilderwerk op de afdrukken en negatieven werden foto’s ook toen al een handje geholpen 😉 Alleen is het tegenwoordig vele malen makkelijker en het ideaalbeeld nogal overdreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *