Categorieën
Tongstrelende taferelen

Varkenshaas in mosterdroomsaus met schelpjes en sperzieboontjes

“Wat zullen we eten?” vroeg ik mijn vriend. “Iets anders,” was zijn antwoord. Maar de recepten komen niet altijd uit de lucht gevallen, dus ik zei maar dat ik zin had in varkenshaas. We keken wat andere mensen allemaal met varkenshaas doen en zo zette ik varkenshaas in mostedroomsaus op tafel.

Soms wil je wel eens iets anders. Helemaal fijn is het als het dan ook nog eens snel en makkelijk klaar te maken is, want ik ben altijd enorm ongeduldig als ik een nieuw gerecht probeer. Dat kan allemaal met dit heerlijke gerecht. Zacht, mooie structuren en een beetje pit. Lekker!

Schort om

Zet twee pannen met bouillon op voor de sperzieboontjes en pasta. Dop de sperzieboontjes (anders hap je straks haren, bah!) en halveer ze. Breng de varkenshaas op smaak met een beetje peper en zout. Snijd deze vervolgens in gelijke plakjes, maar let er wel op dat ze niet te dun worden. Je wilt niet dat je straks op een rubberen schoenzool kauwt.

Hapjespan

Dit was de eerste keer dat ik mijn hapjespan uit de kast trok. Wist ik veel dat ‘ie zo zwaar was. Hoe dan ook, doe een beetje boter in de pan en fruit een teentje geperste knoflook. Even tussendoor: vergeet je niet om de pasta en de boontjes op te zetten?

Mooi mals

Vervolgens gaat de varkenshaas bij de knoflook in de hapjespan. Let erop dat het vlees niet te gaar wordt (wederom het schoenzolen-argument). Doe vervolgens de crème fraîche erbij. Voeg daarna mosterd naar smaak toe. Ik heb twee eetlepels Zaanse mosterd gebruikt (omdat ik dat toevallig nog in huis had). Precies goed, als je het mij vraagt, maar mijn vriend vond het behoorlijk pittig. De saus is klaar zodra het een mooi, warm geheel is geworden. Zelf kook ik sperziebonen altijd vrij kort, zodat ze nog een lekkere bite houden. De pasta heb ik gekookt volgens de verpakking.

Eet smakelijk!

Op mijn bord ging alles door elkaar en smullen maar! Het verraste me hoe machtig dit gerecht was, maar we hebben in ieder geval genoten. Het was totaal anders dan wat ik meestal kook, en zeker voor herhaling vatbaar. Eet smakelijk!

4 reacties op “Varkenshaas in mosterdroomsaus met schelpjes en sperzieboontjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *