Categorieën
Tongstrelende taferelen

Vapiano

Soms moet je even een relatief makkelijke en snelle hap naar binnen werken. En juist dan ben ik moeilijk, want tegelijkertijd wil ik wel een beetje vers en gezond eten. McDonalds en Burger King vallen bij voorbaat dus al af (en sowieso vind ik die sponzen burgers niet lekker). Zou Vapiano een mooie oplossing zijn?

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik met een vriendinnetje naar Cinderella ging, maar toen we afgelopen dinsdag de première op televisie terugkeken, herinnerde ik me ineens dat ik al die tijd al in de planning had om over Vapiano (Amstelstraat) te schrijven, juist omdat een vlugge hap niet zo mijn ding is.

Het restaurant

We liepen naar binnen en kwamen bij een soort minireceptie met twee welkomstmeisjes terecht. Zij legden ons uit dat Vapiano in feite een soort buffetrestaurant is. Ze hebben verschillende bars waar je kunt bestellen: antipasti, pasta, pizza, dolci, de bar en vino. Het eten wordt ter plekke bereid en het afrekenen gaat met een speciaal systeem. Bij binnenkomst krijg je een kaartje dat bij iedere bestelling gescand wordt. Als je helemaal voldaan bent, lever je het kaartje in bij de meisjes en reken je af.

Bij een buffetconcept denk ik gelijk aan hordes hongerige mensen en een ongezellig, koud aandoend interieur. En inderdaad, er zaten hordes mensen te eten (is dat niet juist een goed teken?), maar ongezellig was het absoluut niet. Sterker nog, het interieur krijgt best wat pluspunten. Het was modern, fris en schoon. Ik was verrast door de gigantische krijtborden met daarop typisch Italiaanse producten, van groenten en knoflook tot andere lokale lekkernijen. Dat met de behoorlijk stijlvolle meubelen en de leuke basilicumplantjes en flessen olijfolie op tafel maakten het best gezellig.

Het hoofdgerecht

Ik ging voor penne pomodore e mozzarella en knikte gretig toen de kok vroeg of ik verse Parmezaan over mijn pasta heen wilde. Was ik vroeger alles behalve een kaaskop (ik lustte tot mijn zestiende geen kaas), zo krijg ik nu geen genoeg van kazen als mozzarella en Parmezaan. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen de kok met een groot blok Parmezaan over een rasp heen ging en al dat heerlijks op mijn bord smolt. Mijn pasta behoorde tot gruppo B, wat betekent dat hij €7,25 was. Voor dat geld krijg je een flink bord en ook nog behoorlijk wat smaak. De pasta was iets te slap, maar de tomatensaus was lekker en ik vond de repen mozzarella geslaagd, waar de kok eveneens niet te zuinig mee is geweest.

Het bijgerecht

Om toch nog een beetje gezond te doen koos ik een bijgerecht: insalata caprese. Het meisje achter de bar scheurde een bol mozzarella open en ik werd verrast. Een hele bol mozzarella voor zo weinig geld? Wacht. Een hele bol buffelmozzarella zelfs! In een gewoon restaurant zou je daar zeker het dubbele voor betalen (nu €6,00). De bol werd geserveerd met zoete cherrytomaatjes en het gerechtje zag er nog best mooi uit ook. Hoewel het niet de beste buffelmozzarella ooit was (tegen die van Bella Napoli kan geen enkel restaurant op), heb ik heerlijk gegeten. Buffelmozzarella en cherrytomaatjes zijn namelijk altijd een gouden combinatie.

Nog een keer

Vriendinnetje en ik waren het er over eens: de volgende keer dat we naar het ballet in het Muziektheater gaan, eten we weer bij Vapiano. Het is natuurlijk geen authentiek Italiaans restaurant, maar het is ideaal als je geen tijd hebt voor een uitgebreid driegangendiner en een studentenbudget hebt (of gewoon niet te veel kwijt wilt zijn). Wat ik wel een nadeel vond was dat het zo druk was en we daardoor echt als een adelaar moesten azen op een toevallig vrijkomend plekje. Afgezien daarvan is Vapiano een prima oplossing met (volgens de website) verse producten en smakelijk eten.

10 reacties op “Vapiano”

Ach ja, dat is ook weer positief dat het druk is. Maar je kan er inderdaad lekker eten voor een goede prijs 🙂 Als je een pizza bestelt, krijg je een beeper, dan kun je gaan zitten en gaat hij af als je pizza klaar is en kun je hem ophalen.

Ik vind het eten daar erg lekker, maar ik vind het systeem wel een beetje maf. Ik was namelijk een keer doodleuk naar binnen gelopen met een vriendin, wist ik veel. We waren gaan zitten en er gebeurde toen niks en we snapten het niet, dus dachten we, laat maar, we gaan wel ergens anders heen. En toen bij de deur vroeg die gast waar ons kaartje was, hadden we dus niet, wilde hij ons een boete geven. Hallo. Let dan gewoon beter op wie er naar binnen loopt. Of schrijf de regels van het systeem in koeieletters op de deur voor alle first time visitors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *