Categorieën
Weet je nog

Van Kindertent naar Kinderlines

Weet je nog, toen je in groep acht zat en een Kindertentprofiel – nee – website had? Ik kan het me maar al te goed herinneren, want dat was het begin van mijn online bestaan. En Kinderlines, dat was wat. Daarmee kon je pas ècht een site bouwen. Wat een tijd.

Technisch gezien begon mijn online bestaan met het mailen naar mijn beste vriend (die nota bene aan de overkant van de straat woonde), maar natuurlijk nog niet met eigen e-mailadressen. Dat ging gewoon via de mail van onze ouders. Toen ontmoette ik een vriendinnetje op vakantie, maar ze woonde in Den Haag. We klommen in de pen, en opeens kwam ze met het idee om aan MSN te beginnen. Zo kreeg ik mijn allereerste e-mailadres (wat ik nog steeds gebruik voor die zeldzame keer dat ik op MSN ben) en voor ik het wist, had ik toegang tot alles.

Kindertent

Tot Kindertent bijvoorbeeld. Zelfs op de huidige website staat “Gratis je eigen website!” Het is maar wat je onder website verstaat, maar op dat moment was een pagina bij Kindertent helemaal hot. Ik sprong een gat in de lucht toen ik een lay-out met Mary-Kate en Ashley Olsen kon kiezen.

Kinderachtig

Als je dan eindelijk naar de middelbare school ging, werd Kindertent toch wel heel kinderachtig. Het was tijd voor het echte werk: Kinderlines! Nu komt het mooiste nog: ik blijk de namen van mijn websites (ja, vier stuks) te hebben onthouden èn ze bestaan nog. Zin om even flink te lachen? Klik dan op de plaatjes, want lachen (en hoofdpijn van de lay-out) is gegarandeerd. De lay-out is inmiddels wel messed-up en dus nog minder leesbaar, maar wat wil je met deze websites uit het stenen tijdperk?

Voorheen met de Friends theme song. Nu niet meer, maar die typo staat er nog steeds…

 Heb je al hoofdpijn van deze geweldige lay-out?

Ik stond er zelf ook even van te kijken hoe niet-bescheiden ik daar ben.

Diepgaand, professioneel en foutloos. Tenminste, in mijn beleving toentertijd.

Heb jij ook een ‘website’ bij Kindertent of Kinderlines gehad?

7 reacties op “Van Kindertent naar Kinderlines”

HAhahaha, kindertent! Dat heb ik na groep 8 ook nog wel gedaan. Geweldig, heb er altijd veel tijd gespendeerd, zeker op het forum. Met al die Tokio Hotel-lovers en haters (en ik was een lover) en weet ik allemaal van die ‘kijk-mij-eens-obscure-bands-luisteren-die-gewoon-in-de-top-40-staan’. Helaas doet mijn allereerste site het niet meer (ze hebben toen een schoonmaak gehad).

Op een gegeven moment had je ook allemaal van die hulpsites die met elkaar gingen ruzieën en een mod die alle sites op een rijtje had gezet. Wát een tijden!

*sentiment*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *