Categorieën
Genieten

Vakantie voorpret

Het is als een soort voorspel. Je kijkt ernaar uit, werkt ernaar toe en dan eindelijk is het zover: vakantie! Terwijl half Nederland zich begeeft in de sneeuw, plan ik alvast ons tripje voor deze zomer.

Waar gaat de reis naartoe?

De hele wereld ligt nog voor me open en mijn verlanglijst is lang, heel lang. Gaan we naar mijn vriend z’n favoriete bestemming – Amerika – of naar de UK, waar ik gek op ben? Of toch maar naar het hoge noorden (Scandinavië), misschien een zonnige, Mediterrane stad in Europa? Met Google ga ik verwoed aan de slag: ik wil dit nog zien, en dat is vast ook heel mooi! Als ik die ene foto zie, denk ik: ja, het wordt Rome! maar twee foto’s later ga ik toch weer naar Barcelona. En Barcelona it is.

Niet op de fiets

Dat we niet op de fiets gaan, staat redelijk vast. De meeste mensen weten het gelijk en kiezen voor de grote, ijzeren vogel. Maar omdat wij toch gek op auto’s zijn en ik tegen die tijd mijn rijbewijs op zak heb (gaan we maar even vanuit), overwegen we het toch even. Rijden, vliegen, rijden, vliegen? Vliegen! Ik mag auto rijden nog zo leuk vinden, een vliegreis maakt de vakantie net even iets specialer. We speuren allerlei ticketsites af (op tv worden we bedolven onder de reclames) en afgelopen weekend klikten we dan op boeken. Onze vakantie is een feit!

Estar dormido et actividades

Ik vind het heerlijk om hotels te bekijken en hoop stiekem een schattig, knus slaapplekje in het centrum te vinden. Zo eentje met mooie, hoge plafonds en een heel klein balkonnetje. Maar als ik dan het pijltje van mijn muis even zijn gang laat gaan en op een veel te duur vijf-sterren hotel klik, gaan mijn ogen open: dát is mooi! Vaak heel modern, maar móói modern. En oh zo comfy. Vind ik leuk! Toch wil ik nog steeds dat ene, knusse hotelletje, dicht bij de dingen die ik graag wil doen.

Dat is nog het allerleukste: wat gaan we doen? Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar weet precies wat ik sowieso wil zien.

Als alles geboekt is, kan ik alleen nog maar aftellen, verheugen, en mezelf af en toe verlekkeren met mooie plaatjes op internet.

2 reacties op “Vakantie voorpret”

Ooh heerlijk is dat hè! Ik heb mijn zomervakantie ook al vol gepland, en daar komt waarschijnlijk nog een weekje UK bij!

Barcelona lijkt me ook supervet, staat zeker nog op mijn lijst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *