Categorieën
Columns

Twee autodingen die je niet moet doen

Twee dingen die je niet moet doen

Kijk, ik besef me heel goed dat ik na 7,5 maand mijn rijbewijs op zak te hebben echt nog geen expert ben. Alles behalve dat, eigenlijk. Toch, ongeacht of ik nu zelf rij of bijrijder ben, zie ik precies wat andere mensen verkeerd doen, zoals geen richting aangeven en hun auto voor die van mij gooien waardoor ik in de remmen moet. Hier zijn nog twee dingen die je beter niet kan doen.

Zo is een roze auto aanschaffen, of nog erger, je auto roze maken, absoluut geen goed idee. Hier heb ik ook nog eens heel goede argumenten voor. Om te beginnen stop je jezelf in een hokje, ongeacht of je vrouw bent of niet. Iedereen neemt aan dat er een vrouwelijke bestuurder in de auto zal zitten (98% kans dat dit nog werkelijk zo is ook) en als het toevallig een roze Ford Ka is, kun je voor Britt Dekker worden aan gezien. Ik geloof niet dat ik hoef te vertellen wat er tijdens de opnames voor haar talkshow met Ymke gebeurde met haar Ka. Geheel buiten haar schuld om, natuurlijk. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat eigenlijk geen enkele auto er goed uitziet in roze. Niet te vergeten dat ik niet van roze houd.

Barbie ontmoet Bond

Stel dat je tóch een roze auto hebt. En roze haar. Ik bedoel, dat kan. Ik zal je er niet op aankijken, al zul je zeker wel de aandacht trekken want zo vaak zie je auto’s in die kleur nu ook weer niet. In de UK is er een roze Vauxhall Corsa (hier noemen we dat een Opel Corsa) die weliswaar niet zo opvalt als die van Britt, maar eveneens de kranten haalt. Dat krijg je als je een Aston Martin DBS van £180.000 (€208.760) in de prakken rijdt met jouw vaalroze karretje.

Imponeren

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik ook wel zo’n DBS onder mijn kont wil hebben. Zeker als mijn auto een roze Corsa zou zijn. Ik geef ook toe dat ik het gevoel heb dat ik in mijn Cinq op iedereen indruk maak, al helemaal als ik bij een stoplicht sneller optrek met mijn 39 pk dan een nieuwe auto waarvan ik 100% zeker weet dat daar meer dan honderd paardjes inzitten. Ik kan me zo voorstellen dat deze Barbie (en dan bedoel ik niet Samantha de Jong) wel wat zag in een potentiële band met deze Bond-bolide en hem wilde imponeren.

De Barbie uithangen

Dat had ze natuurlijk kunnen doen door snel op te trekken en te laten zien dat haar kleine Corsa echt wel tegen een DBS op kan (jammer alleen dat dit bij voorbaat al een verloren zaak is). Maar omdat de DBS bij een tankstation gevuld werd met verse benzine, viel dat plan al af. Barbie had natuurlijk gewoon naar het station kunnen rijden en de blonde Barbie uit kunnen hangen door om hulp te vragen met tanken. Ik noem maar iets.

Kus

Voor Natasha Gregory (de Barbie in kwestie) pakte dat iets anders uit. Voor ze het wist vloog ze uit de bocht van de rotonde en kuste de neus van de doffe Corsa de zijkant van de bright-and-shiny Aston Martin. Indruk gemaakt? Zeker: zo veel, dat ze online haar excuses heeft aangeboden. Of ze een date te pakken heeft met een man in wat men ziet als een Bond-auto? Ik betwijfel het: de eigenaar kon zijn Aston Martin afschrijven. Daar zou ik al kapot van zijn met mijn Cinqje en ik kan me zo voorstellen dat je er helemaal niet blij mee bent als je een V12 van 510 pk in de prak hebt zitten dankzij een roze Corsa.

Twee dingen die je niet moet doen

Dus: rijd vooral geen roze auto en als je dat al doet, vlieg dan niet uit de bocht en kus al helemaal geen Aston Martin. Daar maak je geen vrienden mee.

Beeldmateriaal: via Daily Mail

4 reacties op “Twee autodingen die je niet moet doen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *