Categorieën
Columns

Trending: Lelijke babynamen

In Nederland vallen we als een blok voor namen als Daan en Emma. Maar straks zitten er wel vier Daans en zes Emma’s in één klas. Daarom willen een hoop mensen hun kinderen een originele naam geven, en sommigen slaan de plank behoorlijk mis. Op Twitter is #uglybabynames nu trending.

Het blijft me fascineren: babynamen. Niet iedereen zit erop te wachten dat er vijf kinderen reageren als ze de naam van hun spruit noemen. Daarom gaan een hoop ouders op de creatieve toer en creëren de eh, meest bijzondere namen. Namen die niet bij iedereen in de smaak vallen. Gelukkig maar, want anders hadden we ook drie Uvula’s (ja echt) in de kleuterklas zitten. Zulke namen leveren vermakelijke gespreksstof op Twitter op. Even zoeken op #uglybabynames en genieten maar.

Wat er zoal langskomt

Groente- en fruitnamen, omgekeerde namen (Neheah = Heaven), vernoemen naar merken en sterren doen het niet zo goed. Nee, ik zou zelf ook niet zo snel voor Pancreas gaan (Alvleesklier – stel je dat eens voor: “Alvleesklier, kom je eten!”).

Vooral de nog onbekende naam van Snooki’s ongeboren baby is nu al erg impopulair. Massaal wordt er “#uglybabynames: Snooki is having a baby, so whatever that one gets named” getweet. De celebs kunnen er namelijk ook wat van. Blue Ivy, kersverse dochter van Béyonce, werd regelmatig genoemd en Michael Jackson’s Blanket is ook niet het voorbeeld van een prachtnaam.

Meest bizarre celebkindernamen

Fifi Trixiebell (Bob Geldof en Paula Yates)
Die hond die ze altijd hebben gewild kwam er nooit. Dan maar zo veel mogelijk hondennamen in de naam van je dochter proppen.

Heavenly Hiraani Tiger Lily (Paula Yates en Michael Hutchene)
Een nieuwe man, een nieuw kind en dus een nieuwe naam. Paula Yates kan er wat van. Ach, Fifi Trixiebell staat er in ieder geval niet alleen voor.

Princess Tiaamii (Katie “Jordan” Price)
Natuurlijk noem je je schattige dochter weleens prinses. Maar noem je haar ook nog Princess als ze dertig is en als advocate werkt? Juist ja.

Prince Michael II/”Blanket” (Michael Jackson)
Michael Jackson vond zijn zoon ook al zo koninklijk, maar heeft ook een beetje nagedacht. Prince zal natuurlijk niet altijd werken, en dus krijgt hij de bijnaam Blanket. Of dat nu zo’n goed alternatief is… (als we #uglybabynames moeten geloven niet).

Jermajesty (Jermaine Jackson)
Nog altijd op de koninklijke toer. Jermaine Jackson probeerde het iets subtieler aan te pakken en kwam zo op Jermajesty uit. Fail.

Sage Moonblood (Sylvester Stallone)
Sage is een normale, Engelse naam. Maar bij de naam van Sylvester Stallone’s zoon zie ik alleen maar een bloeddorstige vampier voor me.

Speck Wildhorse (John Cougar Mellencamp en Elaine Irwin)
Een echte wildebras of een paardenkind. Zeg het maar. Een absurde naam blijft het sowieso.

Satchel (Woody Allen en Mia Farrow)
‘Manpurse’ was misschien een beter idee geweest. Satchel gaat nu door het leven als Ronan, daar voelde hij zich toch beter bij.

Buddy Bear, Petal Blossom Rainbow, Daisy Boo en Poppy Honey (Jamie Oliver)
Hij kan koken als de beste, maar namen bedenken is duidelijk niet Jamie’s sterkste kant.

Diva Thin Muffin, Dweezil en Moon Unit (Frank Zappa)
Arme kinderen. Ik heb er geen woorden voor.

Niet gek genoeg

Het kan sommigen dus niet gek genoeg. Dat zij het dan maar wel mooi vinden, zeg maar. Geef mij dan maar een aantal Sophies in één klas, of drie Lucassen op voetbal.

7 reacties op “Trending: Lelijke babynamen”

Ja, sommige mensen hebben het echt niet begrepen. Toppunt van wat ik allemaal tegenkwam is ‘Rampje’, het kind was een ongelukje….pure kindermishandeling!

Ik kan nog wel lachen om die namen van Jamie Oliver, maar het lijken meer koosnaampjes dan echte namen. Dus als kind zou ik het denk ik niet chill vinden 😀
En achter Blue Ivy schijnt een hele redenatie te vinden zijn, die ik dan ook wel weer tof vind

Tja… Sommige mensen vinden het leuk om hun kind een speciale naam te geven die iedereen zich zal herinneren. Jammer genoeg houden ze er geen rekening mee dat deze naam wel eens het kind behoorlijk lastig zou kunnen maken. Mijn moeder is lerares en die heeft kinderen in de klas met ook de meest ‘creatieve’ namen.

Toch is een beetje aparte naam soms ook wel leuk. Beter dan wanneer je allemaal dezelfde namen zou hebben. In mijn oude hockeyteam hadden we 2x Tessa, 2x Laura, 2x Amber en 2x Anouk. Heel lastig…

Kleine opmerking: Sage Stallone was de zoon van Sylverster Stallone. Niet de dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *