Categorieën
Kijkvoer

Top 5: Wat je niet ziet

Ik denk altijd dat ik alles zie. Hoe heb ik anders mijn rijbewijs gehaald zonder ooit iemand van zijn fiets af te rijden? Ik bedoel, zelfs in Utrecht en Amsterdam niet. Toch blijkt niets minder waar: ons brein ziet veel, maar ziet nog veel meer niet. Laat je bedriegen door deze filmpjes.

Colour is all in the mind

Als opwarmertje en om te laten zien hoe ons brein ons eigenlijk in de zeik neemt. En dat de hele tijd! Wij maar denken dat we op onze grijze massa kunnen vertrouwen, maar ondertussen…

Colour changing card trick

Nu ons brein er klaar voor is, missen we natuurlijk niets bij deze ‘colour changing card trick.’ Of toch wel?

Geldtruc

Goed, misschien zien we nog minder dan we denken, maar na de vorige truc zijn we overal op voorbereid. Denken we. Wedden dat deze illusionist ons weer weet te verrassen? Klik op de afbeelding om naar het filmpje te gaan.

Zakkenroller

En, ben je net voor de twee keer in het zelfde kunstje gestonken? Geen zorgen, dit filmpje geeft je weer een geheel andere uitdaging! Hoe veel gestolen voorwerpen heb jij kunnen tellen? Ik zag er maar één (en voelde me heel goed!) maar kon mezelf wel voor mijn kop slaan toen ik de oplossing zag. Klikken maar!

Ze zien het niet

Dit is wat mij betreft het leukste filmpje. Ik zag het toevallig wel, maar de meeste mensen niet. Hoe vermakelijk en bizar! Klikken dus.

Test jezelf

Benieuwd naar de kunsten van jouw eigen brein? Doe hier wat leuke testjes (die erg sog-gevoelig zijn, trouwens) met National Geographic’s Test Your Brain!

Beeldmateriaal: Natgeotv.com

4 reacties op “Top 5: Wat je niet ziet”

Je moet voor de grap eens zoeken op filmpjes uit Engeland die de awareness in het verkeer moeten verhogen. Weet zo niet hoe ze heten, maar YT helpt je vast zoeken :P.

Pfff, bah, word ik me toch een partijtje voor de gek gehouden!
Die bal zag ik wel trouwens, ik zag dat de schaduw van dat balletje veel verder naar achteren lag.
En van die pickpocker had ik de sjaal en de zakdoek door.
Ook bij de laatste test had ik door dat er persoon gewisseld werd, omdat dat het enige was in het scherm wat kon veranderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *