Categorieën
Notities

Top 5: Prinsheerlijke poezenbedjes

Katten leven alsof ze een prins zijn. Hun dagen bestaan uit eten, slapen, slapen, graven in de kattenbak en er vervolgens een kwartier in blijven zitten, slapen, op een andere plek slapen, zeuren om eten, eten, slapen, een dol uurtje en vervolgens – onvoorstelbaar, ik weet het – slapen. Lijkt me duidelijk dat onze pluizenbolletjes wel een prinsheerlijk poezenbedje kunnen gebruiken.

5: Buiten, maar dan binnen

Iedere ochtend hebben de duiven hier hun speelkwartier (of koerkwartier) op ons balkon. Poes gaat er dan op uit en doet zijn best om op ze te jagen (vanachter het raam dus). Voor een binnenkat (sorry, -tijger) zoals hij is een paal zoals hieronder een perfect habitat.

Boomhuis

4: Retro bank

Iedere kat houdt van de bank, laat er een tapijt van haren achter en komt beledigd naast je staan als jij net op zijn plekje gaat zitten. De oplossing? Geef hem zijn eigen bank.

Retro bank

3: Vintage TV

Poes vind de Felix-reclame op televisie maar wát spannend en zou het liefst in de tv kruipen om het van dichtbij te kunnen bekijken. De katten hieronder kunnen dat nu, want hun baasje vond een televisie uit de 50s/60s en transformeerde het ding tot een knus kattenoptrekje.

Vintage TV

2: Cool karton

Welke kat is nu niet gek op dozen? Een doos is altijd leuker om in te spelen, slapen en verstoppen dan een krabpaal. “Wacht eens even,” moet Loyal Luxe gedacht hebben en creëerde deze coole, kartonnen kattenhuisjes. Ze zien er twintig keer beter uit dan die afgeragde doos geperforeerd door kattennagels en zullen gegarandeerd een succes zijn (want: doos!).

Cool karton

1: TopGear katten

“Some say he can make weird turns…” Dit is de ultieme slaapplek voor de Stig – eh, een kat in ons huis: een kartonnen auto. Wat willen we nog meer? Nog meer pluspunten voor Loyal Luxe, die snappen wat katten (en deze twee baasjes) willen.

Nog cooler karton

Jacks plek

We hebben een krabpaal tot het plafond. We hebben boven nog zijn twee oude krabpaaltjes (niet tot het plafond). Hij heeft een mandje. Hij heeft een afgeragde doos. Maar Jacks plek is toch echt de bank of stoel, afhankelijk van zijn periode.

Wacht maar tot hij ooit zijn eigen auto van karton krijgt.

Jacks plek

Beeldmateriaal

1. Boom
2. Bank
3. Vintage TV
4. Huisjes
5. Auto’s 

6 reacties op “Top 5: Prinsheerlijke poezenbedjes”

Haha, zo leuk, al die plekjes! Herkenbaar stukje:)
Ik kocht ooit, toen ik nog een kat had, zo’n leuk zacht groen-blauwe bloemenbedje bij de Ikea. Na een paar keer snuffelen werd het ding gewoon ondergeplast. Hoezo, ondankbaar?

Shit, nu wil ik een kat. Vooral door kattendroomplekje nr. 5 en nr. 3. Zo zonde dat ik mega allergisch voor katten ben, boehoe. Ik mis de ‘Kattenpandjes’ van Kek Amsterdam in dit lijstje trouwens, die zijn ook leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *