Categorieën
Kijkvoer

Top 5: Parkeerfails

Als je in de stad langs een rij geparkeerde auto’s loopt, staat ongeveer de helft als een hoelemetoeter in het parkeervak. Ik moet bekennen dat ik er af en toe ook niets van bak en drie centimeter scheef sta, maar naast de mensen in deze filmpjes lijk ik nog een natuurtalent.

Ik geef toe, het is een top 6 geworden. Er zijn zó veel parkeerfails te vinden waar ik helemaal dubbel om lag, dat ik het niet kon laten om er een extra bij te doen. Voor alle dames die het gevoel hebben dat ze niet parkeren: kijk hoe het vooral niet moet, en ontdek dat we eigenlijk fantastisch parkeren ten opzichte van deze mensen. Dat de buurman niet meer in of uit kan stappen, daar kunnen we wel mee leven. Hij mag al lang blij zijn dat we geen deuk of kras hebben veroorzaakt. Ook al is parkeren soms even klungelen, zo moeilijk is het toch ook weer niet? Let vooral ook op de mensen die af en toe naar hun wèl goedgeparkeerde auto komen rennen…

6: Schuin parkeren

Wat is er nu makkelijker dan aan komen rijden en niet eens moeilijk hoeven te doen over het rechtzetten van je auto? Schuine parkeerplekjes zijn ideaal. Deze man (ja, mannen, het is een keer niet een vrouw die er geen hout van bakt) heeft er iets meer moeite mee. Zijn buurman overigens ook.

5: Twee fails tegelijk (recht)

Ik beken: recht parkeren is niet mijn sterkste kant. Dat was het tijdens rijles al niet (of komt dat vooral omdat ik ga zeiken over iedere halve centimeter die ik scheef sta?). Maar zelfs ik kan gelijk zijn dat dit ‘m niet gaat worden. Dat dan keer twee. Kijk en verbaas.

4: Wel vlot

Weer een parkeerpoging in een recht vak. Deze gast lijkt een enorme verbetering ten opzichte van de vorige dames, maar hij lijkt zich niet helemaal te beseffen dat hij niet in een botsauto zit. Jammer joh.

3: Smart (met Belgisch commentaar)

‘Met een grote auto parkeren is best een uitdaging,’ moet deze automobilist gedacht hebben. Want ja, een Smart is natuurlijk een héél grote auto die veel ruimte nodig heeft. Met gratis commentaar van een Belgische erbij.

2: Past niet

Natuurlijk zijn er ook mensen die het gevoel hebben dat ze in een Smart rijden en dus in ieder plekje passen. Misschien had deze bestuurder even naar het filmpje eronder moeten kijken om te zien hoe het wel moet (nee, dit is dus geen fail, maar een wereldrecordpoging).

1: Epic fail

Iedereen moet wel eens twee keer steken. De auto er in één keer in mikken zoals op rijles moet, valt namelijk niet altijd mee. Wie liep vlak na het behalen van zijn rijbewijs niet om de auto heen om te kijken of je niet met je kont op de weg stond? En wie is niet driehonderd keer bij één parkeerpoging afgeslagen? Ik bedoel maar.

2 reacties op “Top 5: Parkeerfails”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *