Categorieën
Kijkvoer

Top 5: Lekker Slim

Mannen snappen niets van ons vrouwenbrein en daarom werd het programma Lekker Slim in het leven geroepen. Daar proberen mannen te voorspellen welk antwoord de dames op de quizvragen geven. Als je dacht dat Britt Dekker geen Einstein is, dan heb je deze dames nog niet gezien.

Een paar jaar geleden verscheen dit programma met Bridget Maasland – die goed bij de kandidates past – als presentatrice. Het idee is dat de mannen niet de vragen proberen te beantwoorden, maar het antwoord van de dames proberen te voorspellen in de hoop dat ze eindelijk het vrouwelijk brein eens gaan snappen. En tsja, zeg nu zelf, deze dames zijn toch een perfecte representatie van de werkelijkheid?

5: Ei, ei, ei, een vis legt geen ei

In dit filmpje krijgen we een biologielesje van Kim en Sanne, die uitleggen hoe vissen seksen. Daar kunnen we nog eens wat van leren.

4: Bekende mensen

Je zou verwachten van vrouwen dat ze iedereen kennen – hoe weten ze anders precies dat Jessica Simpson moeite heeft met het kwijtraken van haar laatste zwangerschapskilo’s? Maar het bekende mensen raden gaat ze toch niet zo gemakkelijk af. Nelson Mandela staat niet terecht voor de decembermoorden, want hij had het even goed in november kunnen doen volgens Sabine en Linda. Oh, en wist je al dat vulva heel opera-achtig klinkt?

3: De Benelux, Antartica en Spanje

Sadhana en Usha geven ons nieuwe inzichten over het aantal landen in de Benelux (twee versus veertien), zoals dat het wellicht Zuid-Afrika is en dat Benelux de hoofdstad is (waarvan is mij ook nog een raadsel). Van Sanne en Kim leren we dat Antartica misschien iets anders is dan wij altijd hebben gedacht. Ik bedoel, wij gaan toch net als zij ook daarheen voor de warmte en het zonnetje? Niet voor niets is een andere naam voor Antartica de Nederlandse Antillen. Op de vraag hoe veel presidenten Amerika tot nu toe heeft gehad laten Sabine en Linda een formule los. En “waar ligt Spanje nou?”

2: Pinkpop, de Elfstedentocht en een nep Italiaan

Wat we nog niet wisten over Pinkpop, ze geloven niet dat er iemand naar de maan is gegaan en ook Rosa-Carmela en Sonia komen in actie met een groot vraagstuk over de Elfstedentocht en Napoleon Bonaparte is een nep Italiaan.

1: De Eiffeltoren

“De Eiffeltoren is groot jonguh,” en daarmee is het voor al deze dames ook een behoorlijk uitdaging om in te schatten of het ding nu 25 meter of kilometer hoog is. Mijn favorieten? Rosa-Carmela en Sonia. Kijk zelf waarom.

4 reacties op “Top 5: Lekker Slim”

Ha! Ik was heel goed in het voorspellen van het goede antwoord op de vraag zelf, maar ook in het antwoord dat die vrouwen zouden geven! 😀 (“Nou, het is A, maar… ik denk dat ze B zullen zeggen, want B lijkt op dat en dat woord en daarom zullen de denken dat het B is”)
(Uhm, hmmm…. wat zegt dat over mij?)

Hilarisch, die Eiffeltoren: “vijfentwintig kilometer, dat is wel mooi tweeduizendvijfhonderd meter joh!”. 🙂

Wel een beetje een suffe vraag bij fragment 3: “Noem de 7 continenten”. Alle aardrijkskundeleraren zullen zich de witte sportsokken uit hun Birkenstocks hebben geschaamd. Ze bedoelen de zeven werelddelen (Noordamerika, Zuidamerika, Europa, Azië, Afrika, Australië en Antarctica). Er zijn namelijk maar vijf continenten: Amerika, Eurazië, Afrika, Australië en Antarctica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *