Categorieën
Kijkvoer

Top 5: Favoriete tv-personages

Zij is misschien niet de ideale huishoudhulp, hij is wellicht één van de meest irritante vrienden die je je kunt voorstellen, maar hé… Ze zorgen wel voor een flinke dosis vermaak als ik me voor de televisie nestel en naar mijn favoriete series kijk. Dit zijn mijn favoriete tv-personages.

Berta – Two and a Half Men

Ze maakt schoon, kookt en… heeft het hart op de tong liggen. Berta (gespeeld door Conchata Ferrell) geniet van leedvermaak en haar commentaar stopt ze niet onder stoelen. Recht voor z’n raap, maar dat moet ook wel als je voor Charlie Harper werkt. Berta doet braaf haar werk, maar verbaas je niet als ze ineens een dutje ligt te doen in je bed. Of gewoon op haar werk blijft om te kunnen zien hoe een date uitloopt in een enorme fail.

Even klikken op het plaatje

Marjorie – Little Britain

“Alright, fatties…” is de standaard openingszin van de eh, volslanke Marjorie (Matt Lucas). Ze helpt de fat fighters, en hoe.

Neil – The Inbetweeners

Blake Harrison kruipt in de huid van Neil Sutherland. Neil is een beetje sloom, en ook niet de allerslimste, maar wel de allerleukste van het stel. Hij gelooft al Jays idiote verhalen (negen van de tien keer over seks, want Jay is geobsedeerd door seks), mist Wills sarcasme en heeft een auto zonder motor. Toch is hij degene die wat geluk heeft gehad bij de vrouwtjes. Wat vingerwerk hier en daar. Heeft ‘ie mooi voor elkaar, want zijn maten bakken er weinig van. Neil rocks, en dat zonder er moeite voor te doen.

Sheldon Cooper – The Big Bang Theory

Een doodgewone jongen lijkt hij op het eerste gezicht. Maar zodra deze Bachelor of Science, Master of Science, Master of Arts, Doctor of Philosophy, Doctor of Science zijn mond opendoet, kom je er algauw achter dat hij alles behalve gewoon is. Hij heeft een IQ van maar liefst 187, maar zijn sociale skills zijn drie keer niks. Sheldon (gespeeld door Jim Parsons) lijkt misschien een volwassen man (gezien hij al op z’n zestiende zijn PhD op zak had) maar zijn liefde voor stripboeken en games doen dat idee gauw teniet. Penny moet het keer op keer ontgelden als Sheldon ziek is door Soft Kitty te zingen (alsof het feit dat hij ziek is en zijn snot laat zien als meetmoment niet erg genoeg is). Verder heeft Sheldon nog een miljoen excentrieke trekjes: hij sorteert zijn ontbijtgranen op vezelgehalte, heeft een vast weekpatroon (zaterdagavond is wasavond), klopt drie keer drie keer op een deur (“[klop klop klop] Penny [klop klop klop] Penny [klop klop klop] Penny!”) en o wee als je op zijn ‘spot’ zit, perfect gesitueerd ten opzichte van bezoek, tv en.. ja eh, wij zouden daar dus nooit over nadenken. Sheldon gelooft niet in de liefde of in seks. Gelukkig komt Amy – net zo’n genie – met wat interessante experimenten.

Sue Collini – Californication

“Collini out!” is het eerste waar je aan denkt, met die rauwe, hese stem erbij. Sue Collini (Kathleen Turner) ziet wel wat in Charlie, die zelf vele uurtjes tijdens het werk doorbracht met zichzelf. En vooral niet zag dat dit allemaal opgenomen werd. Sue weet maar al te goed wat Charlie in zijn mars heeft en gaat dan ook graag van bil met hem. Met de nodige inappropriate opmerkingen en awkward situaties. Dat levert ons een stel vermakelijke scènes op.

Wie is jouw favoriete tv-personage?

Één reactie op “Top 5: Favoriete tv-personages”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *