Categorieën
Notities

Top 5: Mijn favoriete online leesvoer

Misschien is je wel opgevallen dat het de laatste anderhalve week iets rustiger is geweest op Schrijfmeisje. Misschien ook niet, omdat je lekker op een terrasje in het zonnetje van de lente zat te genieten. Hoe dan ook heb ik het bloggen weer even op een laag pitje gezet omdat ik versneld mijn scriptie aan het schrijven ben en daarom zijn hier mijn vijf favoriete blogs waar je je in de tussentijd (en ook daarna) mee kunt vermaken.

Bloggen is namelijk veel meer dan stukjes schrijven. Het is ook het lezen van elkaars blogs en het (digitaal) leren kennen van een heleboel leuke mensen door de stukjes die zij weer schrijven.

Dinastie

Dina is dus een blogger met een grote bos krullen (die ze alleen met conditioner wast) en een heerlijk gevoel voor humor. Dat maakt haar blog ook zo leuk en wat ik bewonder is dat haar stukjes geen halve essays zijn (zoals die van mij soms worden, oeps), maar kort en krachtig. En origineel, want eigenlijk zie je bij Dina geen shoplogs of lijstjes. Behalve dit verlanglijstje voor haar verjaardag dan, waardoor ik haar een kattenverjaardagskaartje stuurde, er een kerstkaartje van Dina in mijn brievenbus verscheen en we binnenkort thee gaan drinken. Dat vind ik dus zo leuk aan bloggen. En dit hieronder zijn drie redenen waarom ik Dinastie zo leuk vind:

 1. Waarom mannen altijd zouden moeten luisteren
 2. Wat staat daar, tante Dina?
 3. Mijn oma is een vrouw met klasse

Des schrijft


Des schrijft over vanalles. Over LOML, kleine A. en natuurlijk Totoro en Badu. Maar Des schrijft vooral heel leuk en met een eigen stijl, zoals in deze drie blogjes:

 1. Adam & Eva
 2. Nummer 2
 3. Afscheid nemen bestaat niet

IKBENIRISNIET

Dit is Iris wèl: een meisje dat blogt over groene dingen, dat graag hippietosti’s eet en dat je altijd kunt opfleuren met een konijnenkiekje. Vergeet weleens dingen doordat ze ADD heeft, waarover ze een openhartige blogserie schrijft. Wat ze trouwens niet vergat, was mijn verjaardag waardoor ik verrast werd door een heel leuk kaartje. Ook heel leuk zijn de drie blogjes van IKBENIRISNIET hieronder:

 1. Komt een meisje bij de dokter
 2. Masterklasje Risico & Conflict
 3. Beginnen met hardlopen: gewoon doen

Paper Boats

Ze zeggen altijd dat de eerste indruk de belangrijkste is, toch? Nou, dat blijkt maar weer. Ik weet niet meer hoe ik op Paper Boats terecht ben gekomen, maar de prachtige lay-out zorgde ervoor dat ik terugkwam. Bleek dat Aline ook nog eens prachtige foto’s maakt en heel leuk schrijft, zoals deze stukjes:

 1. Hiep hiep hoera
 2. Plog, plogger, poekies
 3. Vandaag is zo’n dag waarop je beter binnen kunt blijven

Laura denkt

Naamgenoot Laura denkt en schrijft daar dan over. Leuke, herkenbare en eigenzinnige stukjes. Deze bijvoorbeeld:

 1. Uitgaan in de winter
 2. De stalker van mijn moeder
 3. De klappende zeehond

Wat zijn jouw favoriete blogs?

7 reacties op “Top 5: Mijn favoriete online leesvoer”

Vind als trouwe Schrijfmeisje fan alle andere ook wel leuk een keer te lezen, maar blijf toch vast houden aan mijn eigen Schrijfmeisje,sorry meiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *