Categorieën
Genieten

Top 5: Dak eraf

De wind ging door mijn haren, en mijn haren gingen door de war. Het liefst laat ik mijn haar los op die momenten, maar dat klittendrama achteraf… Op zonnige dagen als deze wil ik het liefst de hele dag in een auto zitten. Een snelle auto, en het dak eraf.

5: Mercedes E-klasse

Drie L’s: looks, luxe, en lekker. Je kunt niet om zijn onweerstaanbare, gestroomlijnde lichaam heen, met die rauwe neus. Hij kijkt een beetje boos, en tegelijkertijd nodigt ‘ie je uit om erin te gaan zitten. En dan waan je je in een luxe van leer, stoel- en nek (!) verwarming (en dat is lekker). Natuurlijk heb ik niet zelf gestuurd, maar god, wat glijdt dit lekker over de weg. Hieronder staat niet het meest spannende filmpje ooit, maar zo zie je wel hoe ontzettend ontspannen deze auto eigenlijk is. Wel benieuwd naar wat actie? Klik dan hier.

4: Jaguar XKR-S

Dit is er zo eentje die op mijn lijstje staat omdat hij er heerlijk bruut uitziet, en de reviews doen dat vermoeden bevestigen: lawaaiig, ruig en uitbundig zou deze Jag zijn. Kom maar op, ik ben er klaar voor!

3: BMW Z4

De meeste vrouwen gaan voor zijn zusje, de Z3. Net een tikkeltje… vrouwelijker. Maar ik viel als een blok voor de Z4: ronde vormen, en toch pittig. Ik heb er al een keer in kunnen zitten, en ik zag het al voor me: haren in de wind, grote zonnebril op mijn neus en gaan met die banaan (al wil ik een blauwe, en die rode in het filmpje is ook niet verkeerd). Een 3.0i s erin en ik ben dik tevreden.

2: Ford Mustang (1966)

Mijn kinderdroom: een Ford Mustang Convertible uit 1966, rode lak, witte, leren bekleding en een wit dakje. Mèt het welbekende paardje op de grille. Doe mij die maar. In dit filmpje zie je een ’67 met dak, omdat ik geen mooi filmpje van de ’66 zonder dak kon vinden.

1: Lotus Elise

Op nummer één staat dit hitsige autootje, alles behalve luxe (er zit amper bekleding op de stoelen), maar wát een rijervaring. Remmen voor bochten doen we niet, en dat voelt raar. Zo’n onderbuikgevoel wat je ook in een achtbaan hebt. De Lotus Elise is sensationeel en als ik aan een cabrio denk, denk ik het eerst aan de spanning en het plezier van deze Brit. En aan zijn lekkere, speelse kontje. Klikken maar voor een filmpje!

Het liefst vind ik ‘m in deze uitvoering in mijn garage: klik!

In welke cabrio zie jij jezelf wel gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *