Categorieën
Modepopje

Top 5: Bijzondere horloges

Ik heb al jaren een liefde voor mooie horloges: het functionele sieraad. Mijn vriend kijkt naar meer dan het uiterlijk en vindt vooral de binnenkant interessant. Inmiddels heb ik dat een beetje overgenomen. Dit is mijn top vijf (onbetaalbare) droomklokjes. Met recht om van te dromen dus.

Voorheen keek ik alleen naar ‘gewone’ horloges, met zo’n tikkende secondewijzer. Horloges die lopen op een batterij. Maar mijn vriend verdiepte zich in automaten: horloges die zichzelf opwinden door beweging. De secondewijzer tikt nauwelijks, loopt bijna vloeiend. Er zijn nog meer mechaniekjes, maar ik ben sindsdien gefascineerd door automaten. Ook leuk: vaak is de achterkant doorzichtig en kun je het binnenwerkje bekijken.

Omega Constellation Small Seconds Chronometer

In Parijs (al weer twee jaar geleden) sleepten we een kaart van de stad mee waar natuurlijk de nodige advertenties in stonden. En daar zag ik ‘m voor het eerst, mijn droomhorloge. Een gouden Omega Constellation met een bruin leren bandje. Ik sprong een gat in de lucht toen ik dit klokje een dag later in een winkel aan de Champs-Élyssées in het echt kon bewonderen. Met de prijs erbij (om je wat Googlen te besparen: €17.600,-). Een droom, zei ik al.

J & T Windmills Throgmorton

Die Omega was dus onbetaalbaar. Op zoek naar iets anders. Al snel kwam ik J & T Windmills tegen, een Brits merk. Een student Engels heeft ideaal gezien natuurlijk een Engels klokje om haar pols. Bovendien heeft de Throgmorton geweldige details en vooral de wijzers zijn prachtig. Het kroontje zit op een andere plek, wat het horloge een stuk speelser maakt. Dit is de enige in mijn top 5 die geen automaat is: je moet ‘m met de hand opwinden. Toen ik er al van overtuigd was dat dit ‘m moest worden kwam ik pas de prijs tegen (€745,-). Een vooruitgang ja, maar nog altijd onbetaalbaar.

Frédérique Constant Ladies Automatic

Naast mijn fascinatie voor automaten, vind ik horloges die een beetje opengewerkt zijn prachtig. Nog mooier zijn de juweeltjes die je dan ziet bewegen. Dit Frédérique Constant klokje heeft alles wat ik wil: gouden kast, leren bandje, de juweeltjes zijn te zien, er zit wat subtiele bling op en het is een automaat. Alleen de prijs voldoet niet aan de eisen (€3.475,- is te veel van het goede).

Oris Big Crown Original Pointer Date

Ik riep het bij de vorige klokjes ook, maar dit gaat ‘m echt worden. Spontaan liep ik met mijn vriend bij een juwelier naar binnen om een Tissot Lady Heart te passen, maar daar kon mijn polsje in zwemmen. Ik liep nog wat langs de vitrines en mijn oog viel op de Oris. Snel liep ik door. Nog geen vijf minuten later had ik ‘m om mijn pols en het was gelijk raak. Let vooral even op de bijzondere manier van datum weergeven. Dit horloge is speciaal voor mij gemaakt. Weliswaar heeft ‘ie geen opengewerkt stukje, maar het is fijn, klein en met elegante details. Helemaal mij. De prijs (€1.080,-) niet, maar wie weet…

Van Cleef & Arpels Lady Arpels Pont Des Amoureux

Dit is echt het allermooiste horloge dat ik ooit gezien heb. Ook gelijk de allerduurste, maar je moet iets hebben om van te dromen, toch? Wat een schitterend werkje. De prijs is overigens een gok, want zonder Van Cleef & Arpels te bellen, weet je niets zeker. Laten we zeggen dat de prijs sowieso een nul meer heeft dan de Omega.

2 reacties op “Top 5: Bijzondere horloges”

In de Top Gear staan ook een heleboel mooie.
Waarschijnlijk een bijdrage van je vriend.

Geniet maar van al dat moois en wieweet komt op dat gebied jouw tijd ook nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *