Perfecte (suikervrije) pannenkoekjes

Perfecte pannenkoekjes

Ik zie mezelf als receptenkoker, niet als masterchef. Masterchefs weten namelijk de mooiste gerechten zo, hopla, uit hun mouw te schudden. Geef ze drie ingrediënten en ze maken er in een handomdraai een vijfsterren-gerecht van. Dat vind ik toch zoiets moois, dus toen ik laatst een eenzame zak havermout tegen kwam, besloot ik ook wat te improviseren. Lees verder

De tragiek van tompoezen eten

Soms kun je zo verlangen naar een lekker gebakje. Een tompoes ziet er dan best smakelijk uit, zeker als je vijf stuks voor €1,- bij de supermarkt kunt scoren (en daarmee tegelijkertijd de extreme couponer in jezelf ook nog eens blij maakt). Zijn glanzende, roze bovenkant met die romige puddingvulling en luchtige bodem: dat gaat er dan wel in. Tenminste… Lees verder

Nazomeren bij San Giorgio

‘s Ochtends trek je al je leukste shortje en meest zomerse topje uit de kast. Je zonnebril siert de hele dag je neus zoals pareltjes zweet op je voorhoofd staan, en ‘s avonds besluit je vriend dat jullie echt op een terrasje moeten eten. Dan is er natuurlijk maar één optie voor dat ultieme zomergevoel: jullie favoriete Italiaan in Amersfoort, San Giorgio. Dit deden wij anderhalve week geleden op die laatste, hete donderdag.
Lees verder