Categorieën
Lekker lezen

Tom Rachman – The Imperfectionists

Een mooi jasje aan de buitenkant, een prachtig lettertype aan de binnenkant en een verhaal dat mij intrigeerde vanaf hoofdstuk twee. Dat lijkt me een behoorlijk zonnig begin en veelbelovend voor de tweede helft van The Imperfectionists. Is het uiteindelijk nog steeds een aanrader?

Vind ik leuk

Tom Rachman heeft een schrijfstijl die mij enorm aanspreekt. Het is vlot, fris en een beetje pittig. The Imperfectionists leest dan ook heel makkelijk weg, maar zonder dat hersenloze gevoel dat ik bij chicklits heb (daarom lees ik ze ook nooit meer). Daarnaast heeft ieder karakter in het verhaal veel persoonlijkheid en diepte, wat ze tot leven doet komen. Door dat in combinatie met die vlotte schrijfstijl vlieg je door het boek heen en is het uit voor je er erg in hebt. Rachman laat geen enkel karakter versloffen. Perfect. Nou ja, het gaat vooral over hun imperfecties natuurlijk, maar toch petje af voor zijn consistentie in het creëren van de personages, zonder ook maar één van hen te verwaarlozen. Aan het eind van het boek valt het verhaal als een puzzel in elkaar en ik moest dan ook even nadenken toen ik het boek dicht deed. Nog een pluspuntje is dat de personages geen van allen deden wat ik wilde. Daar houd ik van, want anders zou het verhaal heel voorspelbaar zijn. Ik wil dat een boek emoties (en dan bedoel ik niet alleen degene die je doen huilen natuurlijk) losmaakt. Dat doet dit boek: van frustratie tot een grote glimlach en een opgetrokken wenkbrauw.

Vind ik niet leuk

Het boek is behoorlijk dun en door het sneltreintempo ben ik veel sneller klaar dan ik zou willen. Behoorlijk teleurstellend als je zo in het verhaal zit. Meer, ik wil meer! Eigenlijk is dat dus alleen maar goed. Lezen die hap.

Lekker lezen

Tom RachmanThe Imperfectionists
ISBN: 9780385343671
Uitgeverij: Random House
Prijs: €12,99

Één reactie op “Tom Rachman – The Imperfectionists”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *