Categorieën
Weet je nog

Toen je fan was van: Hilary Duff

Weet je nog, toen je fan was van Hilary Duff? Ze werd bekend door haar rol als Lizzie McGuire in de gelijknamige serie op FoxKids (Disney Channel in de VS) en als kersverse brugpieper kon ik me helemaal identificeren met de verlegen Lizzie die zich staande probeerde te houden in de turbulente periode die ook wel puberteit heet. Voor ik het wist was ik fan, keek en luisterde ik alles en moest ieder tijdschrift met een interview van haar gekocht worden.

Hilary Erhard Duff werd op 28 september 1987 geboren en is al sinds 1997 op televisie te zien. Als ukkie had ze al interesse in de showbusiness. Samen met zus Haylie deed ze op zesjarige leeftijd mee aan een BalletMet productie van De Notenkraker. Haar moeder besloot in 1993 met de meisjes naar Californië te verhuizen voor hun potentiële carrières terwijl hun vader in Houston bleef. Vanwege haar acteercarrière heeft Hilary vanaf haar achtste thuisscholing gevolgd.

Debuut

De serie waar Hilary beroemd mee werd was van 2001 tot en met 2004 te zien en bestaat uit 65 afleveringen, verdeeld over twee seizoenen. Lizzie McGuire gaat over de avonturen van Lizzie en beste vriendin Miranda (Lalaine) en nerdy vriend Gordo (Adam Lamberg). Natuurlijk is er ook een typische mean girl (Kate, gespeeld door Ashlie Brillault) die superpopulair is en haar oude vriendinnen het leven zuur wil maken. Om het verhaal compleet te maken is er nog hunk Ethan Craft, op wie iedereen – en dus ook Lizzie – verliefd is. Lizzie’s moeder Jo (Hallie Todd) denkt haar kinderen altijd een stap voor te zijn maar begrijpt tegelijkertijd niet zo veel van haar tienerdochter en maakt situaties soms net even een tikkeltje gênanter wanneer ze probeert te helpen. Haar vader (Robert Carradine) is sowieso nogal onhandig als het op opvoeden aankomt en broertje Matt (Jake Thomas) maakt er altijd een zooitje van samen met zijn vriend Lanny, die we nooit horen spreken.

Pssst! Hier kun je alle afleveringen vinden.

The Lizzie McGuire Movie

Toen ik voor een verjaardagsfeestje werd uitgenodigd en we naar The Lizzie McGuire Movie (2003) gingen, werd mij duidelijk dat ik niet de enige twaalfjarige fan was. Zo gek was het ook niet: Hilary leek the girl next door te zijn en maakte in de serie en film dezelfde typische tienerdingen mee als wij. In de film bleek Hilary Duff ook nog over zangtalent te beschikken en voor ik het wist konden we met z’n allen What Dreams Are Made Of meelallen. Het wordt nog beter, want al snel ontdekten we dat er een karaokespelletje op de Disneywebsite te vinden was en werden vrije middagen gevuld met heel hard lachen om onze eigen opnames.

Waar kennen we haar nog meer van?

Hilary heeft in behoorlijk wat films gespeeld, maar dit is waar wij haar van zullen kennen.

  • Cheaper by the Dozen (2003): De film over het gezin met twaalf kinderen, waar Hilary vooral het modebewuste meisje speelt. Neemt niet weg dat het een vermakelijke film is.
  • A Cinderella Story (2004): De eerste moderne vertolking die ik zag van het welbekende sprookje met heet hapje (althans, dat vonden mijn vriendinnen) Chad Michael Murray en een van mijn favoriete actrices als boze stiefmoeder, Jennifer Coolidge.
  • Raise Your Voice (2004): Haar eerste dramafilm waar ik helemaal weg van was (net als van Oliver James trouwens), maar waar critici nogal hun twijfels over hadden. De twee films in 2004 leverden een Razzie nominatie op voor slechtste actrice, maar of ze daar heel blij mee moet zijn…
  • The Perfect Man (2005): Eerlijk is eerlijk, deze heb ik nooit gezien want van de één op de andere dag was ik niet meer fan van Hilary. Haar muziek luisterde ik nog maar deze film en Material Girls (2006) heb ik overgeslagen. Dat blijkt maar goed ook, want voor beide films kreeg ze dezelfde Razzie nominatie.

Wat ze zoal zong

Een greep uit Hilary’s meest bekende nummers.

  • “Why Not”
  • “What Dreams Are Made Of”
  • “So Yesterday”: De leadsingle van haar eerste album, Metamorphosis (2003).
  • “Come Clean”: Eveneens van Metamorphosis en het eerste nummer dat binnenkomt in de top 40 van de VS. In Nederland doet “Come Clean” het beter en bereikt zelfs de top 20.
  • “Fly”: Met dit nummer en haar tweede album Hilary Duff, waar het nummer opstaat, probeert ze afscheid te nemen van haar Lizzie McGuire-imago.
  • “Wake Up”: Geschreven door haar toenmalige vriendje Joel Madden en zijn broertje en voor mij het laatste nummer dat ik echt nog mee heb gekregen. Zo blijkt ze later, in 2007, nog een album te hebben uitgebracht en zijn er in januari 2012 wederom nieuwe plannen verschenen voor een album.

En nu?

Inmiddels is de ster 25, getrouwd met Mike Comrie in 2010 en op 20 maart 2012 zijn ze de trotse ouders van Luca geworden. Bovendien heeft ze een contract bij IMG Models, twee kledinglijnen, een eigen parfum en twee romans (Elixir en Devoted), maar eigenlijk horen we nog weinig van haar, behalve als ze natuurlijk weer een paar zwangerschapskilo’s kwijt is, want daar maakt showbizzland zich pas ècht druk om.

Beeldmateriaal: go4celebrity.com

7 reacties op “Toen je fan was van: Hilary Duff”

eens een fan altijd een fan hilary blijft geweldig en heeft nog meer films gemaakt een leuke die ik erg leuk vindt beauty and the briefcase hilary wordt ouder en ik groei gewoon mee hoop dat ze snel een nieuwe album gaat maken. en dan gewoon lekker volwassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *