Categorieën
Englishness

Tip: Invading Holland

Britten zijn rasechte theeleuten, hebben een posh accent, en queuen graag: ik ben gefascineerd door de Britse taal en cultuur. Maar wat vinden zij van ons kleine kikkerlandje en de Dutchies? Stu invaded Holland en heeft een blog vol humoristisch guides, en meer!

Britten zitten vol humor, en Stu van Invading Holland bewijst dat. Er gaat geen post voorbij waar ik niet even moet (glim)lachen. Hij is een digitale letterkomiek met een scherp oog voor observaties van onze cultuur. En Photoshop-skills, waar de leukste Stu-plaatjes geboren worden.

Cultuur? Waar?

Eigenlijk dacht ik dat we niet echt een cultuur hadden. Toeristen denken bij Nederland natuurlijk aan klompen, tulpen en molens, maar eigenlijk gebruiken we die eerste niet, heb je de tweede overal (toch?) en zijn de molens ook wel een beetje verdwenen. Wat blijft er dan over?

Stuart heeft mijn ogen geopend. Blijkbaar zijn we gek op Circle Parties (waar we ons allemaal schuldig aan maken), zijn Nederlandse huizen levensgevaarlijk, zijn we jaloers op landen met heuvels of bergen, en Sinterklaas is al helemaal een avontuur. Zo leer ik nog eens iets over ons eigen landje.

Op eigen risico

Niet alleen schrijft Stuart heerlijk over de cultuurverschillen en zijn vorderingen met de Nederlandse taal, hij blijkt sowieso iemand die terecht komt in vreemde en gênante situaties, en daar de meest vermakelijke blogs over kan schrijven.

Als ik op een schaal van vijf sterren een score zou geven, zou hij er zes krijgen. Klikken maar en genieten! Waarschuwing: je krijgt niets meer gedaan als je eenmaal begonnen bent. Op eigen risico klikken dus.

Mijn top 10

  1. How To Identify a Dutch Circle Party
  2. The Dutch House Guide
  3. The Dutch Circle Party Guide
  4. Dutch Integration Check List
  5. Dutch Scrabble
  6. The English Guide
  7. The Sinterklaas Guide
  8. No hands
  9. Accidental Name Calling
  10. Things I Like To Tell The Dutch About The English

Vooruit, nog eentje dan:
Things I Like To Tell The English About The Dutch

2 reacties op “Tip: Invading Holland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *