Categorieën
Kijkvoer

The Dictator

Wat een heerlijk accent gebruikt Sacha Baron Cohen als hij in de huid kruipt van Aladeen, the Dictator. Er wordt rondgestrooid met schunnige opmerkingen, komische situaties en baarden. Lees hier of ik aladeen ben of aladeen ben over The Dictator!

Het verhaal

Generaal Admiraal Haffaz Aladeen onderdrukt met liefde zijn land Wadiya. Democratie? Ben je helemaal van de pot gerukt? Aladeen heeft talloze redenen waarom een democratie slecht is (je moet luisteren naar de mening van anderen, bijvoorbeeld). Dan gaat het Westen zich er mee bemoeien, om nog maar te zwijgen over zijn adviseur Tamir, die een plannetje smeedt om the Dictator te verwerpen. Door een bizarre samenloop van omstandigheden raakt Aladeen zijn baard kwijt, neemt een oliedomme schapenherder zijn plaats in en lijkt zijn land in een democratie te veranderen… De oplossing ligt uiteindelijk in een stel ongeschoren oksels.

Vind ik leuk

Aladeen vind ik natuurlijk leuk met zijn liefde voor zichzelf (hij heeft de Olympische Spelen talloze keren gewonnen en behoorlijk wat woorden van het Wadiyan Engels in aladeen veranderd) en grapjes waarbij hij naar huis wil zodat hij The Real Housewives of Ahmadinehulalabajad (probeer dat maar eens uit te spreken) nog kan kijken doen het heel goed bij mij. Zijn speeches zijn ook uiterst vermakelijk, net als situaties waarin hij over een Porsche 911 praat en vervolgens op een politiebureau eindigt. Soms zijn er wat semi-aandoenlijke momenten – of ligt dat gewoon aan mij? Het grootste deel van de film bestaat uit een flinke training voor je buikspieren, want er zit een grote dosis humor in.

Vind ik niet leuk

De pauze tijdens de film, en al helemaal het moment wat ze ervoor hebben uitgekozen. Verder is The Dictator niet echt diepgaand, maar dat moet je ook helemaal niet verwachten van zoiets. Een hoop van de grapjes zijn een beetje hetzelfde, maar toch moet ik er telkens weer om lachen. Het blijft leuk.

Kijken?

Voor een lekkere dosis lachen zit je goed bij The Dictator. Als je gaat huilen omdat er wat grove, vrouwonvriendelijke of racistische grappen worden gemaakt, kun je beter thuis blijven en voor een andere film gaan, want deze zit er vol mee. Ook wanneer je iets diepgaands wilt, want dit is alles behalve dat. The Dictator is goed voor bijna anderhalf uur vermaak.

2 reacties op “The Dictator”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *