Categorieën
Genieten

Terugkomen is…

Na tien dagen moest ik de berg kleding die ik meegesleept had weer in onze koffer krijgen. Samen met al die dingen die ik geshopt had (jullie kennen me, wat ben ik toch een shopaholic). Ik moest afscheid nemen van een prachtige stad met die heerlijke warmte. Terugkomen is dan eigenlijk balen. Of toch niet?

Tien dagen lang was ik met mijn vriend in Barcelona en wat heb ik genoten! Toen we zondag toch echt de koffer weer in moesten pakken (en onze handbagage waarna ik me een pakezel voelde met die tas. Waarom wilde ik ook al weer zo veel boeken mee?), voelde ik me een beetje verdrietig. Tien dagen lang? Kort bedoel ik dus! Ik had nog helemaal geen zin om naar huis te gaan, want er zijn genoeg redenen waarom terugkomen niet zo leuk is (zelfs al is het een fijn thuis).

Waarom terugkomen van vakantie niet leuk is

 • Hier zijn geen kamermeisjes, dus je moet zelf weer alles schoonmaken. Ik houd van een schoon en opgeruimd huis, maar helaas niet van schoonmaken en opruimen. De kamermeisjes lieten het iedere dag spik en span achter, wat me best wel beviel (maar, stiekem geeft zelf schoonmaken tenminste voldoening).
 • Alles dat met moeite weer in de koffer gepropt is moet er ook weer uit om vervolgens in de wasmachine gepropt te worden. En daarna volgt zeker nog een machine of twee.
 • Vakantie is voor mij geen tot weinig wifi, nul tv en vooral veel lezen. Thuis word ik weer ondergesneeuwd met wifi (en anders 3G), staat de tv toch haast dagelijks aan (alhoewel, sinds ons thuiskomen nog steeds niet) en blijft er nauwelijks tijd over om te lezen. Van dat laatste geef ik mijn scriptie maar de schuld, al weet ik best dat ik misschien wel iets te veel bij de wifi blijf hangen…
 • Extreem warm weer. Ik omarm warmte en vooral die in Barcelona, maar hier in Nederland leken we werkelijk in een sauna meets stoombad tijdens het lopen van een marathon terecht te komen. Ons huis was natuurlijk net zo heerlijk koel als de hotelkamer: 21 graden, alleen ontbrak hier de airco en was het dus een dikke 29 graden. Ineens realiseerde ik me wat een verwennerij die airco eigenlijk was. Onbezweet slapen, zonder woelen door de warmte. Verder vind ik de zon wel leuk, hoor.
 • En dan heb ik het nog niet eens gehad over de charme van Barcelona die we in Nederland niet hebben…

Waarom terugkomen van vakantie wel leuk is

 • De geur van frisse was!
 • Ook leuk: dat je ouders onverwacht op Schiphol staan zodat je niet in een snikhete trein hoeft (want geef toe, we hebben hier wel airco in treinen, maar of je ook werkelijk in zo’n trein terecht komt…).
 • Nog leuker: dat zij jullie niet zien, jullie stilletjes achter ze gaan staan en zo’n drie minuten met ze ‘meezoeken.’ Voor wie was het nu een verrassing?
 • Hoe fijn is het als je in een brandschoon huis thuiskomt omdat je schoonmoeder er een sopje op los gelaten heeft?
 • Spaans is een prachtige taal, maar afgezien van die drie woorden die ik op de middelbare school geleerd heb, snap ik er geen snars van. Het voordeel van Nederland is dat ik me niet af hoef te vragen of die winkelier hopelijk een gebrekkig woordje Engels spreekt. Scheelt weer wat gebarentaal.
 • Ik ben poepiebruin geworden! Nouja, dat is misschien wat overdreven, maar ik ben wel flink bijgekleurd, iets wat in Barcelona niet meer opviel zodra we tussen de Spanjaarden liepen (die wel poepiebruin zijn). Thuis daarentegen…
 • Eindelijk ben ik weer herenigd met mijn autootje en hoef ik niet meer in saunametro’s. Petje af voor het metrosysteem in Barcelona (want ze rijden veel, op tijd en hebben wèl werkende airco), maar airco in de gangen daar zou fijn zijn: je loopt in een sauna van minstens veertig graden (en dat voelt nog veel warmer als je net uit een koele metro stapt).
 • Die twee-weken-oude nagellak kan eindelijk vervangen worden met een kersvers laagje in een ander kleurtje. Oh, wat heb ik mijn wekelijkse manicure gemist! Dat realiseer ik me nu pas trouwens, op vakantie had ik daar geen last van.
 • Je kan nog even nagenieten met die vijfhonderd foto’s die je daar geschoten hebt. Ben je nog wel een dagje of wat zoet mee.
 • Pluspunt: extreem tevreden spinnende Poes omdat zijn baasjes weer terug zijn.
 • Last but definitely not least: er gaat niets boven je eigen spulletjes. Geen bed ligt zo lekker als je eigen bed, om maar iets te noemen.
En eigenlijk is het alleen maar goed dat ik eigenlijk niet weg wil (ik bedoel, daaruit blijkt wel dat ik het enorm naar mijn zin heb gehad), maar tegelijkertijd toch ook wel weer blij ben met die dingen thuis. Terugkomen is balen en fijn. Of gewoon raar.

Wat vind jij fijn van terugkomen?

7 reacties op “Terugkomen is…”

Haha ja saunametro’s heb je in New York ook. Is het buiten warm, is het binnen alsof je in een donzen kussen wordt verpakt en voorverwarmd wordt voor je crematie.

Klinkt verder trouwens als een awesome vakantie! Welkom terug!

Ik wil nooit naar huis als ik op vakantie ben, heb het eigenlijk altijd en overal naar mijn zin,Fijn te vernemen dat jullie een te gekke vakantie hebben gehad,en met je meeste punten ben ik het wel eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *