Categorieën
Studie

Terrasje of studeren: Jezelf motiveren

Met dit mooie weer wil ik eigenlijk lekker op terrasjes zitten. Helaas roept de studie (deadlines!) en dat betekent dat ik er geen tijd voor heb. De zon blijft me afleiden, net als de Facebook-berichtjes van andere mensen, die wèl lekker op een terrasje kunnen relaxen. Hoe motiveer je jezelf met die verleidelijke lentedagen?

Gezonde motivatie

Begin de dag goed met een lekker zomerse smoothie. Gooi yoghurt, banaan, appel en bosvruchten in de blender en geniet van een heerlijk, zachtroze drankje. Gezond en lekker!

Vroege vogel

En begin de dag vooral niet te laat. Grote kans dat je veel eerder klaar bent dan verwacht en hé, die terrasjes zijn voorlopig nog wel open. Drie maal raden waar je straks geniet van een verfrissend drankje.

Smoothie – eigen foto

Pauze

Na al dat harde werken heb je wel een pauze verdiend. Ik vind het heerlijk om dan een wandeling te maken van ongeveer een halfuur. Met dit mooie weer kan je die jas lekker thuis laten, en wie weet doe je nog een lekker kleurtje op ook.

Frisse lucht

Eén van mijn favorieten: buiten studeren! Op het balkon of in het park; het is hoe dan ook aangenaam. Lang leve de laptops want daardoor kan je overal je werk doen. Toegegeven, af en toe word ik iets té relaxed van die zon op mijn gezicht, maar het blijft lekker.

Haal de lente in huis

Zet een mooie bos bloemen op tafel, doe de deuren (of ramen) wagenwijd open en zet muziek op waar je een zomers gevoel van krijgt. Die studie-uren vliegen voorbij!

Bloemenboek

IJsje

Bij de zon denk ik al snel aan Italiaanse ijsjes. Als je al die hoofdstukken al hebt doorgeworsteld, mag je best even een verkoelende lekkernij halen. Doe dat tijdens je wandeling of gewoon tussendoor. Jammie!

Actief

Bewegen doet het altijd goed. Ga voor een lange dag studeren eerst lekker een uurtje zweten. Je hersenen maken daarbij een stofje aan waardoor je ontspant. Of trek je skeelers aan om tussendoor een mooie tocht te maken. Of… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Beweeg en ontspan; wedden dat het studeren daarna veel sneller gaat?

Één reactie op “Terrasje of studeren: Jezelf motiveren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *