Categorieën
Kijkvoer

Switched at Birth is terug

Sommige dingen staan standaard op mijn massive dislike-lijstje. Het wachten op een nieuw seizoen van een favoriete serie is er daar één van. Stiekem was het dan ook best fijn dat ik Switched at Birth pas ontdekte toen het op Net5 uitgezonden werd, want nu was het wachten zo voorbij. En toch… duurde het te lang, maar vandaag gaat seizoen twee dan eindelijk van start. In de VS.

Het wachten duurde vooral lang omdat ik de seizoensfinale niet bepaald een klapper op de vuurpijl vond. Het was niet voor niets dat ik de week erna weer trouw voor de televisie zat, om vervolgens teleurgesteld dit te twitteren:

Dit is daarmee ook het enige kritiekpuntje dat ik op de serie heb, want vanaf moment één zat ik wekelijks aan de buis gekluisterd voor mijn twee uur Switched at Birth, zelfs als dat betekende dat ik de volgende ochtend eerder op moest om harder te werken aan de uni.

Vind ik leuk

Eén van de dingen die ik zo leuk vind aan deze serie is dat het niet alleen maar draait om het feit dat de meiden verwisseld zijn tijdens hun geboorte. Sterker nog, dat vergeten we vaak genoeg, want of ze nu verwisseld zijn of niet, ze komen dezelfde dingen tegen als iedere andere tiener. Van verliefd zijn tot gebroken harten, van foute vriendinnen tot te oude vriendjes, maar ook veel diepgaandere problemen, zoals gescheiden ouders waarbij één van de twee een nieuwe vlam heeft. Dan hebben we het nog niet eens gehad over Angelo, die stiekem best wel illegaal in de VS verblijft, of de moeilijke keuzes die Regina hierdoor moet maken.

Balans

Het mooiste is dat het allemaal in balans is. Zo zijn er momenten waar de personages gewone mensen lijken, maar zijn er ook genoeg momenten waarop de switch maar al te duidelijk roet in het eten blijkt te gooien. Ook bijzonder vind ik dat er niet alleen op bijzondere manier gehoor wordt gegeven aan doofheid, maar dat ook de problemen die deze mensen tegenkomen en tegelijkertijd weten te omzeilen in de serie verwerkt zitten, wederom met een mooie balans.

Wat ik verder heel leuk vind

  • Sean Berdy, al helemaal als Emmett. Een veelzijdig karakter dat ik van de ene op de andere minuut meteen totaal andere blik kon bekijken. Van superschattig tot eikel. En stiekem denk ik dat hij rebelleert door met Bay te gaan in plaats van Daphne.
  • Die extra emotionele dimensie die Angelo aan de serie geeft. Voor de één is hij een godsgeschenk, voor de ander haast een aartsvijand.
  • De kleding die de karaters dragen. Het lijkt niet zo belangrijk, maar zeker als je zo’n fashionista bent als ik, valt het gewoon op. Ieder personage heeft een heel eigen stijl waar veel aandacht aan besteed is.
  • Het boek dat Kathryn in de serie schrijft is werkelijk uitgebracht. Hier is een hoofdstuk te lezen.
  • Bays haar. Wát een prachtige bos krullen. Het lijkt erop dat het niet haar eigen krullen zijn (in een interview met Seventeen vertelt ze dat ze een krultang en Moroccan Oil gebruikt) maar dat maakt ze niet minder mooi. Doe mij ook maar zo’n bos!
  • De groei van de karakters. Het gaat allemaal zo subtiel en natuurlijk dat het ons niet eens direct opvalt, maar tijdens de season finale dit najaar waren de meeste karakters op een heel ander punt dan toen de serie begon.
  • Ik moet het nog een keer zeggen: de stiltes tijdens de gesprekken tussen twee doven. Dat zijn de meest intense momenten van de serie waarbij ik aan de lippen van de personages hang.

Het lijkt me duidelijk. Het nieuwe seizoen verschijnt vanavond in de VS en na het succes van seizoen één, zal ik weer trouw voor de buis zitten. Jij ook?

 

9 reacties op “Switched at Birth is terug”

Ik vind de serie ook erg leuk, geen grote fan en ik kan makkelijk een aflevering missen maar toch een kleine fan.

Dat nu Once upon a time erop is vind ik helemaal niet erg want die serie vind ik nog beter. Als dit seizoen weer afgelopen is kunnen we vast wel weer terugswitchen.

Ik ben zo blij dat ik je blog vond. Ik heb reeds sommige leuke en interessante artikels gelezen. Dank je! 🙂

Ik studeer Nederlands als vreemde taal en je blog is ook een leuk manier om mijn Nederlands te verbeteren. 🙂

Ik ben echt he-le-maal verslaafd aan deze serie! Weet je misschien wanneer ie weer in nederland start? Kan het namelijk nergens vinden en ik kan echt niet wachten!

Geweldige serie! Ik heb seizoen 2 op internet gekeken aangezien Net5 er helaas nog steeds niet mee is gekomen. Seizoen 2 is nu ook (tijdelijk?) klaar, maar in de zomer komen nieuwe afleveringen heb ik begrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *