Categorieën
Notities

Stationary van Nouk-San

Stationary van Nouk-San

Tegenwoordig sturen we allemaal snel even een mailtje met de laatste updates naar onze vriendinnen. Makkelijk en moeiteloos. Toch hebben mailtjes niet de charme van een echte brief. Sinds twee van mijn beste vriendinnetjes in het buitenland zijn, ben ik op jacht naar mooi briefpapier, maar probeer dat maar eens te vinden (terwijl ik vroeger talloze soorten had!). Dit pakketje dat ik van Nouk-San in de brievenbus kreeg kwam dan ook als geroepen.

Het verhaal

De naam kwam in 2008, het domein pas in 2010. In de tussentijd had Anouk Hempenius al twee andere websites gehad en begon ze te experimenteren met coderen en design. Dat bleek een succes, want in 2011 stapte ze naar de kamer van koophandel om zich in te schrijven als freelance ontwerper. Daarnaast was ze blogger en webwinkelier. En dat is ze nog steeds, maar sinds 18 maart 2013 doet ze dat allemaal vanaf het vernieuwde Nouk-San.nl: een blog over creativiteit met een stationary webshop voor papier en digitaal, en een designgedeelte.

Beterschapkaart, etiket, stickers, kaart voor + achter, briefpapier + enveloppen

Vind ik leuk

Op het persoonlijke kaartje dat Anouk erbij heeft gedaan staat dat ze het pakketje heeft samengesteld uit dingen uit haar eigen collectie en ontwerpen die ze in opdracht gemaakt heeft. Het leuke is dat ik geen idee heb wat uit welke collectie komt. Ze heeft een eigen stijl en dat zie je duidelijk terug in iedere collectie. Mocht je het je afvragen: het beterschapskaartje komt uit de Hollandsche Daemes-lijn, de ansichtkaart was in opdracht van Wendysign en de rest is voor haar eigen shop ontworpen.

Voor mij is het formaat van het briefpapier een groot pluspunt. Zelfs als ik de voor- en achterkant van kleiner briefpapier volkrabbel in mijn kleinste handschrift had ik niet genoeg. Met dit briefpapier zal dat geen probleem zijn. Bovendien voelt het aan als gewoon papier, wat erg fijn is wanneer je, zoals ik, met een vulpen schrijft. Toch was ik bij de eerste blik een beetje teleurgesteld: er zijn immers geen lijntjes, en zonder lijntjes schrijf ik zo scheef als een hoelemetoeter. Gelukkig heeft het papier een geblokte achtergrond waardoor ook dat probleem uit de wereld geholpen is.

Verder valt me op dat de stijl van alles in het pakketje schattig en doodle-achtig is, wat mij persoonlijk wel aanspreekt. De zachte kleuren passen daar mooi bij.

Vind ik niet leuk

Ik ben niet zo gek op oranje en Nederland, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Tulpen daarentegen vind ik te gek. Sowieso is dit briefpapier extra leuk als je het naar het buitenland verstuurt, precies wat bij mij gaat gebeuren. Ook was ik even bang dat ik de illustraties iets te snoezig en zoet vind, maar inmiddels ben ik daar aan gewend en heb ik dat idee bijgesteld.

Aanrader?

Als je op zoek bent naar leuk briefpapier en andere stationary spulletjes, moet je zeker even een kijkje nemen in haar shop. Zo vind ik zelf deze ansichtkaart ontzettend leuk en heeft ze bovendien nog veel meer merken dan die in mijn pakketje zaten. Neem hier een kijkje in Nouk-San’s webshop.

7 reacties op “Stationary van Nouk-San”

En dan is het vaak maar goed dat smaken verschillen, want eerlijk gezegd zou ik dit postpapier dus niet gebruiken voor mijn penvriendinnen omdat ik het er te kinderlijk uit vind zien. Ik zou het dus eerder gebruiken voor mijn sponsorkindjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *