Categorieën
Tongstrelende taferelen

Stapelschnitzels

Er zijn eetcombinaties waar mijn haren van overeind gaan staan, jakkes! Denk aan pindakaas op ontbijtkoek, pindakaas met hagelslag (ik lust überhaupt geen pindakaas), kaas met jam, kaas met hagelslag en ga zo maar door. Mijn oma bedacht een combinatie waar je hetzelfde gevoel van krijgt, maar wat uiteindelijk smullen geblazen is. Jammie!

Vlees en fruit lijkt één van de slechtste combinaties ooit. Mensen trekken hun wenkbrauwen op als ik ze vertel dat er stapelschnitzels op het menu staan. Hun mond valt open van verbazing als ze horen dat ik graag een dun varkensschitzeltje beleg met ananas, banaan, kaas en een beetje geraspte kokos. Totdat ze het werkelijk proeven, dan hoor je ze niet meer. Niet moeders mooiste, maar wel ontzettend lekker!

Schort om

Verwarm de oven voor op 180°. Bak ondertussen de schnitzels in een beetje vlees & jus-boter, zodat ze mooi goudbruin worden. Let erop dat ze niet te lang in de pan blijven, want dan worden taai. Als ze gaar zijn en de oven voorverwarmd is, leg je ze op een een rooster (met bakpapier, tenzij je graag de oven daarna helemaal uit wilt schrobben).

Stapelen maar

Snijd de ringen in halfjes en leg ze als eerste laag op de schnitzels, zodat ze mooi bedekt zijn. De bananen snijd je eerst dwars overmidden en daarna door de lengte. Deze gaan bovenop de ananas. Daarna gaat het rooster de oven in. Houd nu de banaantjes in de gaten; als ze een klein beetje goudbruin worden, is het tijd om het rooster er weer uit te halen. Dek de schnitzels toe met een plak kaas (het geeft niet als het eroverheen gaat, daar is het bakpapier immers voor) en wat geraspte kokos. Ze gaan in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar zijn de stapelschnitzels!

Lekker met

Een frisse witlofsalade doet het altijd goed. Wij doen daar graag stukjes appel en mandarijn doorheen, maar er zijn natuurlijk talloze opties. Een gebakken aardappeltje erbij en lekker eten!

5 reacties op “Stapelschnitzels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *