Categorieën
Columns

Smeren is prut

Eindelijk is de winter dan echt begonnen in ons kikkerlandje. Mijn rendierlook en klappertanden zeggen al genoeg, om nog maar te zwijgen over mijn handen. Het enige wat ik kan doen om ze te redden, is naar een tropisch oord gaan. Helaas is mijn geldboom bevroren, dus moet ik het doen met een crèmepje.

Geen gedoe

Op zich is dat natuurlijk praktischer. Ik hoef niet moeilijk te doen met mijn koffer inpakken (dat ene jurkje past er weer eens niet in) en het kost veel minder tijd. En minder geld, natuurlijk. Maar een vakantie vergeet je niet: je leeft ernaartoe, je geniet ervan en naderhand kijk je met een glimlach en ontspannen geest terug. Niets van dat bij het smeren van handcrème. Of welke crème dan ook.

Er zijn talloze crèmes: dag- en nacht, voor je ogen, handen, lichaam, rimpels, kraaienpootjes en ga zo maar door. De vraag is eerder waar nog geen crème voor bestaat. Goed, die handcrème dus. Het gaat al mis met onthouden dat ik het op moet doen. Lig ik lekker in ons warme bed weg te doezelen, realiseer ik me dat ik mijn ‘Sahara’s’ nog niet ingesmeerd heb. Hup, met moeite sleep ik me uit bed om alsnog mijn handen te verwennen. Het resultaat? Niet extreem veel natuurlijk. Tsja, dan moet ik ook maar consequent smeren.

Bron: weheartit.com

Wel gedoe, dus

Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je smeert. Van die vettige crèmes voelen heerlijk, tot je een uur lang aan het glibberen bent met alles wat je vastpakt. Lekker, toch? In de zomer zijn het vaak mijn benen die kurkdroog zijn. Dan moet ik in de weer met bodylotion, ook al niet zo mijn ding. Ik knijp in de fles en flots! Een veel te grote klodder beland op mijn been (of op de vloerbedekking – great) en ik probeer het zo goed mogelijk uit te smeren. Als ik denk dat ik daar goed in geslaagd ben, hijs ik me in een skinny jeans. Daar heb je het al: een deel van mijn been heb ik overgeslagen en ik kom dus nooit in die broek. Om maar een voorbeeld te noemen.

De zonnige kant van crèmes is – als je de goede kiest – dat ze lekker ruiken, voelen en werkelijk iets doen. Moet je wel blijven smeren, natuurlijk.

4 reacties op “Smeren is prut”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *