Categorieën
Columns

Shoplog (maar dan anders)

Je hebt één ding nodig, loopt snel even de stad in om het te halen en voor je het weet heb je de halve V&D leeg gekocht. Dat had ik afgelopen week dus toen ik bij de kantoorvakhandel was. De kantoorvakhandel, jongens.

Dat wat je (toevallig) nodig hebt

Het was dus niet eens de beruchte jacht naar een perfecte spijkerbroek waarbij ik iedere winkel in de stad afga en dan ook nog dat ene leuke jurkje tegenkom dat ik al drie maanden op het oog heb (in de aanbieding, dus die kan je dan niet laten liggen), maar thuiskom zonder broek natuurlijk. Je kent het riedeltje wel: als je iets nodig hebt, dan kom je alles tegen (wat je ook toevállig nodig bleek te hebben) behalve dat waar je naar op zoek bent. Als je blut bent (van al die andere dingen dus), dan kom je pas tegen wat je zocht. Zul je net zien.

Potlood

Maar goed, hoe fout kan het gaan als je in de kantoorvakhandel loopt? Ik bedoel, hoe groot is de kans dat je toevallig die dag een superaanbieding voor nietmachines tegenkomt en je ook nog eens toevallig een nietmachine nodig blijkt te hebben? Mij is het in ieder geval nog nooit overkomen en ik was me dan ook van geen kwaad bewust toen ik naar de winkel ging voor een potlood. Zo’n gekleurde met een gummetje aan de bovenkant waar je op kan drukken zodat het flinterdunne potloodpuntje tevoorschijn komt. Van Bic moest ‘ie zijn, ook dat nog. Gezien ze die dingen ook in supermarkten verkopen, weet je zeker dat je bij een kantoorvakhandel (die nog dichterbij is dan de supermarkt) goed zit. De kantoorhandel it is.

Het kleurrijke vak

Eenmaal daar sprint ik naar het kleurrijke vak, want daar tref je altijd alle Stabilo-testers en andere schrijfwaren aan. Maar in plaats daarvan sta ik ineens voor een schap met papier en karton in alle kleuren van de regenboog, maar geen pen of potlood te bekennen. In mijn haast was het me totaal niet opgevallen dat ze de indeling weer compleet hebben omgegooid en terwijl ik mijn speurtocht vervolg, valt mijn oog daar ineens op knaloranje, en het is geen Bic-potlood.

De inhuldiging

Nee, ik ben zomaar tegen een limited edition aangelopen van een Jan van Haasteren puzzel: “De inhuldiging” (als dat je niets zegt, kijk dan even hier). Jan van Haasteren-puzzels, die mijn moeder iedere winter weer zo trouw maakt. “Deze heeft ze vast nog niet,” denk ik bij mezelf en sta ik buiten met puzzel terwijl ik kwam voor een Bic-potlood, en heb ik achttien keer meer uitgegeven dan oorspronkelijk het plan was. Want ja, je weet hoe die dingen gaan…

Maar hé, ik kwam in ieder geval met de perfecte jeans onder de puzzels en verrassingen thuis om daar mijn moeder blij mee te maken. Daar koop ik graag de halve kantoorvakhandel voor leeg.

Blooper

Oh, en ik kocht een Papermate-potlood – vakkundig vastgelegd voor deze shoplog – dus missie geslaagd.

8 reacties op “Shoplog (maar dan anders)”

O nee een kantoorvakhandel. Daar gaat het bij mij nou ook altijd mis. Ze hebben daar gewoon te handige spullen, die ik eerst niet nodig had en waar ik het bestaan trouwens niet eens van wist. Maar dan in eens wel heel erg nodig heb. Dramaaaa voor mijn portemonnee, maar hé ik heb wel weer een mooi schrift (waar ik er nog niet genoeg van heb, duh) en een superhandige pen (die ik natuurlijk ook nog niet had).
Jan van Haasteren heeft serieus wel de leukste puzzels, altijd met een haaienvin en de sinterklaas toch?

Ohh die intro is zo herkenbaar. Dit heb ik dus al-tijd bij de HEMA. Dan moet ik erheen voor nietjes of een schrift, en kom ik terug met vijftig euro aan kopjes, mokjes, boekjes, mapjes en whatnot. Ik weet niet wat het is in hun marketing strategie, maar het werkt. Maar leuk artikel 🙂 ik heb je blog lang, lang, lang geleden ontdekt, maar was het toen weer een beetje vergeten (sorry). Tot ik je net op ikbenirisniet gefeatured zag staan. Dus yay, gelukkig heb ik je herontdekt! (minder gelukkig voor m’n time management en alle dingen die ik nog moet doen, maar ach).

Ah wat leuk dat je me weer herontdekt hebt! En dat kan gebeuren hoor, ik bedoel, er bestaan zó veel blogs tegenwoordig en blogs hebben ook zo hun ups en downs. Kan zomaar gebeuren dat je tijdens zo’n down een blog uit het oog verliest. Hoe dan ook, welkom terug en veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *