Categorieën
Kijkvoer

Shake (and smile!)

Tentamenweken. Niet alleen weken van stress en tijd tekortkomen, maar ook weken waarin dingen vooral niet volgens planning gaan. Weken waarin je om 05:00 u op moet staan om de eerste trein te kunnen halen zodat je op tijd bij je tentamen bent (maar waarbij je tien minuten vertraging oploopt en de overstap van vijf minuten dreigt te missen – over stress gesproken!). Zeker voor die momentjes waarop je door de to do-lijstjes de ontspanning niet meer ziet, heb ik hier iets dat gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert.

Dieren: Altijd goed voor een glimlach

Iets dat altijd een glimlach op mijn gezicht tovert is het mijn Beikebeestje. Zijn lodderige hondenoogjes, zijn soms nog lompe puppygedrag (ook al is hij al tien) en zijn loyaliteit (wie smelt er nu niet als je viervoetige vriendje naast je blijft zitten terwijl jij op de grond zit, wachtend tot jij je laptop aan de kant legt zodat hij tevreden op je schoot kan slapen?) En geef maar toe, hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je plotseling zit te soggen met dierenfilmpjes van komische katten of verwikkeld bent in een zoektocht naar een cute konijnenplaatjes? Precies. En dat is helemaal niet erg, want ik schreef al eerder dat ze in Japan hebben ontdekt dat we daar ook nog eens beter door gaan presteren. Een win-win-win situatie: ontspannen, lachen, èn beter presteren.

SHAKE

Maar dit is nog veel beter voor je. “Shake off all the worries on your mind and smile!” staat er bij het filmpje. En dat is precies wat je (ik in ieder geval) af en toe even moet doen, en niet alleen tijdens de tentamenweken.

Deze fantastische beelden zijn vastgelegd door fotografe Carli Davidson in haar project SHAKE, een boek met 130 fullpage foto’s van de leukste hondenmomentjes. Voor meer glimlachen en sog-plezier vind je een deel van de fotocollectie hier, en voor nóg meer plezier, bestel je het boek hier.

6 reacties op “Shake (and smile!)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *