Categorieën
Notities

Schrijfmeisje.nl: 4 jaar!

Schrijfmeisje.nl: 4 jaar!

Waar is de tijd gebleven? Ik ben nog helemaal niet klaar om het vierde jaar Schrijfmeisje te vieren! Ik heb nog zo veel te schrijven en te vertellen… En dan vooral over de andere dingen die ik te vieren heb.

Bloggen en werken

Ieder jaar weer eindig ik mijn verjaarblogje met het voornemen om meer te gaan bloggen en dat meen ik dan ook oprecht, maar daar kwam ik in 2015 helemaal niet aan toe. Dan was er plots weer een werkweek van vijftig of zestig uur voorbij en was ik daarnaast druk met andere dingen. Veel te vieren op bloggebied heb ik dus niet met minder dan dertig blogjes, maar wél op andere vlakken.

Grote dingen

Zo besloot ik begin dit jaar om mijn contract bij Oberst uit te dienen zodat ik per half februari full-time zou kunnen freelancen. Een grote beslissing! Ik was amper bekomen van deze spannende keuze toen ik op woensdag 20 januari een mailtje kreeg van mijn scriptiebegeleider en co-auteur, dr. Irene Visser. Ons artikel, gebaseerd op mijn masterscriptie (je weet wel, die over J.K. Rowling), was gepubliceerd. Ongelofelijk! Ik ben haar immer dankbaar voor het samenwerken, want zonder haar was dit niet gebeurd. Dat zij dit met mij wilde doen is het grootste compliment dat ik kon krijgen en ik ben beretrots op het eindresultaat dat zowel online als in print verschenen is. Ik zeg dus, “Accio artikel” als je het wilt lezen.

Handtekening

Alsof ik zo nog niet genoeg te vieren had, ging het feest verder. Afgelopen donderdag zette ik namelijk een handtekening en mijn nieuwe baas ook, want vanaf 15 februari ga ik werken bij SVH als bureauredacteur leermiddelen en examens! Dit is toch wel de kers op de taart en ik heb superveel zin in dit nieuwe avontuur.

Getekend!

Veel te vieren

Mijn vierde blogjaar was er dus niet echt een van bloggen, maar een van mijn best doen met werk, keuzes maken en kansen grijpen, en dat was heel, heel spannend. Ik vond het moeilijk om bloggen daarin een plekje te geven en voelde me rot als ik weer een dag of week niets geschreven had. Maar zo ga ik mijn doel voorbij, want bloggen is mijn hobby en niet een verplichting. Daarom eindig ik het vierde verjaarblogje anders. Ik neem me voor om alleen te bloggen voor mijn plezier en te schrijven wanneer ik wil en wanneer het kan (en dus niet midden in de nacht na een lange werkdag omdat dat van mezelf moet). Schrijven blijf ik toch wel, of dat nu één, twee of dertig keer per maand is. Die nieuwe plek die bloggen in mijn leven krijgt is dan ook wat ik vier op mijn blogverjaardag, samen met al die andere mooie dingen.

Met dit in gedachten: op naar het eerste lustrum van Schrijfmeisje.nl!

Cheers!

Één reactie op “Schrijfmeisje.nl: 4 jaar!”

Van harte met al je behaalde resultaten van afgelopen jaar.
Ik kijk al uit naar je Lustrum, en uiteraard naar de blogjes die er aan vooraf gaan. Succes met alles wat je doet en zeker in je nieuwe job.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *