Categorieën
Notities

Schrijfmeisje.nl: 3 jaar!

Voor mijn gevoel schreef ik vorige week nog over het tweejarig bestaan van Schrijfmeisje – en dat is ook niet zo gek, want ooit begon ik met vijf tot zeven blogjes per week, terwijl ik het afgelopen jaar blij was als ik überhaupt vaker dan één keer per maand tijd had om er eens lekker voor te gaan zitten. Dat is niet het enige dat veranderd is…

Met het driejarig jubileum van Schrijfmeisje moest ik natuurlijk denken aan mijn leven drie jaar geleden – een leven dat in niets lijkt op mijn leven nu.

Toen

Drie jaar geleden stuurde ik een tweet de wereld in om Schrijfmeisje aan te kondigen. Toen was ik gewoon een meisje met een blog waar ik af en toe (lees: als ik inspiratie had) iets op zou publiceren. Dat idee liep een beetje uit de hand met dagelijkse blogjes, maar die schreef ik nog steeds met diezelfde inspiratie. Die inspiratie kwam natuurlijk uit mijn leven als twintigjarige studente Engelse Taal en Cultuur. Daarnaast ging ik naar de sportschool, las ik non-stop boeken, had ik geen planten op het balkon (met uitzondering van het olijfboompje dat het niet lang meer overleefde) en had ik ook nog geen rijbewijs. Mijn dagen begonnen met bloggen, werden gevuld met studeren en eindigden met lezen (of bloggen).

Nu

Toen een student, nu “een werkende vrouw” met een parttime baan als content editor en een eigen bedrijf als freelance redacteur. Ik ga niet meer naar de sportschool, maar haal de sportschool naar huis (met Nike Training Club), heb planten (bakken met aarde en wat takjes erin) op het balkon en heb mijn studenten-OV verruild voor een rijbewijs en auto. Mijn dagen beginnen met werken als content editor, worden gevuld met werken als freelance redacteur en eindigen met werken (of bloggen).

Onveranderd

Dat zijn best wat veranderingen waar ik een beetje aan moet wennen – die meer energie kosten dan ik had gedacht. Dan kies ik nog wel eens voor een avondje bankhangen (lees: in slaap vallen op de bank) in plaats van bloggen. Maar ondanks die veranderingen zijn er ook een heleboel dingen hetzelfde gebleven. Zo vind ik het nog steeds spannend als de muis weer boven “die” knop zweeft en zo het blogje en de bijbehorende tweets de internetwereld in stuurt. Zo geeft dat nog steeds een enorme kick. Wat ook haast onveranderd bleef het afgelopen jaar, tot mijn eigen grote verbazing, zijn de bezoekersaantallen, de meest populaire blogjes en de zoekwoorden waarmee Schrijfmeisje.nl gevonden wordt.

Maar wat nog het meest hetzelfde is gebleven, is mijn liefde voor schrijven, voor mooi beeldmateriaal vinden en maken en voor bloggen, en het plezier dat het geeft. En zoals ieder jaar wanneer ik het verjaarstukje van Schrijfmeisje tik, heb ik ook nu een voornemen voor het vierde jaar: meer bloggen. Want wat is nu mooier dan weer meer tijd besteden aan je grootste hobby?

Cheers!

6 reacties op “Schrijfmeisje.nl: 3 jaar!”

Gefeliciteerd schrijfmeisje, ondanks dat het wat minder is ,zijn de dingen die jij blogt altid weer leuk om te lezen.
Dus ga er gewoon lekker mee door en geniet van het maken dan genieten je volgers van hetgeen je schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *