Categorieën
Notities

Schrijfmeisje.nl: 2 jaar!

Schrijfmeisje.nl: 2 jaar!

Times flies when you’re having fun. Het is niet voor niets een cliché, want het is zo waar! Nam ik me een jaar geleden, toen ik vierde dat Schrijfmeisje één jaar bestond, allerlei dingen voor om dit blogjaar te doen, zo zijn we nu alweer aanbeland bij het tweejarig bestaan van Schrijfmeisje. Die voornemens? Je weet hoe dat gaat.

Wat ik niet deed

Zo wilde ik meer van die uitdagingen doen zoals mijn Facebook-vrije week (wat ik daarna geen tweede keer meer gedaan heb). Nooit iets van gekomen, natuurlijk. Dan meer fotofictie schrijven. Dat deed ik ook al niet, op die ene opdracht voor de universiteit na.

Wat ik wel deed

Zo nam ik me ook voor om meer en mooier beeldmateriaal op Schrijfmeisje te plaatsen. En dan niet Instagram hè, maar echt met een spiegelreflexcamera. Zou ook nuttig zijn voor mijn CV, bedacht ik me zo. Op een zonnige zondag in juni ging ik met mijn vriend mee naar een grote Corvette meeting, ter ere van het zestigjarig bestaan van het merk. Met een Corvette Girl-shirt aan en een Canon spiegelreflex om mijn nek bewonderde ik al het moois, vooral door de lens van de camera. Het artikel daarover dat de woensdag erna verscheen draaide dan ook volledig om de foto’s. De tekst was alleen bedoeld om uit te leggen wat je op de foto’s zag.

Wat er toen gebeurde

Binnen een uur verscheen er een reactie. De mensen die we onderweg tegen waren gekomen in de turkooizen Corvette hadden mijn artikel gevonden, en zo snel! Vol verbijstering staarde ik naar mijn scherm. Die verbazing werd alleen maar groter bij het zien van de volgende reactie, een paar minuten later. Of ik het artikel in één van de Corvette clubbladen wilde publiceren – en dat terwijl het om de foto’s en niet om de tekst draaide! Van de acht reacties waren er zes van Corvetteliefhebbers die ook bij de meeting waren geweest. Dit en gepubliceerd worden in de bladen van twee vooraanstaande Corvetteclubs, zijn grootse complimenten (twee pagina’s in Heartbeat en drie pagina’s in Stingray ’82 Magazine). Daarnaast verscheen het artikel ook nog op FemmeFrontaal en zulke dingen zijn gewoon heel leuk.

De covers van de tijdschriften

Wat er nog meer gebeurde

Ik werkte dus aan maar één van drie voornemens, maar dat betekende niet dat ik verder stilstond. Sterker nog, het afgelopen jaar ben ik als een kei gegroeid. Niet in de lengte, maar wel als persoon – zo heb ik leren loslaten – en vooral als website. Nog zo’n cliché dat absoluut waar is (less is more) blijkt des te meer van toepassing op Schrijfmeisje.nl. Aan het begin van het jaar schreef ik nagenoeg dagelijks – zo’n vijf tot zeven artikelen per week. Toen dat op een gegeven moment niet meer ging, besloot ik met pijn in mijn hart dat ik om de dag wilde gaan bloggen. Langzaam zag ik de bezoekersaantallen stijgen. Die stijging werd alleen maar groter toen ik, in de zomervakantie nota bene, om de twee dagen ging schrijven. Dit zette ik voort toen ik mijn master in Groningen ging doen. In november kwam ik er zelfs een hele werkweek niet aan toe om iets online te zetten en afgelopen januari kondigde ik zelfs een pauze van anderhalve week aan. En raad eens wat? Januari was mijn beste maand ooit! Bovendien zijn de aantallen over het algemeen verdubbeld ten opzichte van vorig jaar – wauw!

De getallen

  • In een jaar tijd, dus sinds 6 februari 2013, is Schrijfmeisje 37.937 keer bezocht door 27.065 unieke bezoekers, wat zorgde voor 60.735 pageviews.
  • Het afgelopen jaar werden “Toen je nog brugpieper was: Strings,” “Co-wash: De redding voor veel krullenmeisjes,” “Het probleem van de poedellook” en “Switched at Birth is terug” het meest gelezen. “Waarom iedere vrouw panty’s zou moeten dragen” is het meest gelezen artikel ooit.
  • Sinds de lancering werd Schrijfmeisje in totaal 64.957 (!) keer bezocht door (en dit vind ik echt ongelofelijk) 41.868 unieke bezoekers met 110.987 pageviews als resultaat.
  • De meeste Nederlandse bezoekers kwamen uit Utrecht, uit Zeeland de minste.
  • De meest gebruikte zoekwoorden zijn nog hetzelfde als vorig jaar: schrijfmeisje, laura kaai, danielle beauty en the nerd, daan de amerikaan en boobies.
  • Het afgelopen jaar schreef ik 174 artikelen waar ik 1.080 reacties en 12.157 spamreacties op kreeg (de spammers houden nog 5,5 keer meer van me dan vorig jaar).
  • Aantal keren dat mijn blog eruit lag: 1 (uitgerekend vandaag).

Dankjulliewel!

Lieve lezers, dankjulliewel voor de leuke reacties, voor het (blijven) bezoeken van mijn blog en voor deze grote getallen! Op naar een nieuw jaar zonder voornemens (vind ik toch maar onzin) en vooral vol kersverse blogjes!

3 reacties op “Schrijfmeisje.nl: 2 jaar!”

Leuk! Gefeli en ga zo door:)
Ik lees je stukjes bijna altijd als ik een nieuwe zie staan via je Fb. Gewoon, omdat het lekker leest en vaak grappig/ herkenbaar is. Ooh hee, en dat is dus absoluut een compliment! Als je bedenkt hoeveel dingen ik niet lees waarnaar gerefereerd wordt op Facebook..;)

ps, die van de panty’s ken ik nog niet, ga eens even zoeken:)

Wat geweldig Laura,ik ben denk ik je trouwste lezer en uiteraard spreken niet al je blogjes mij aan ,echter jouw manier van schrijven met vaak leuke/goede foto’s maken het voor mij een zeer plezierig moment om je te blijven volgen.
Ga vooral zo door en wat die aantallen betreft, ik vind ze geweldig maar het zijn en blijven maar getallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *