Categorieën
Notities

Schrijfmeisje.nl: 1 jaar!

Er was eens een meisje dat begon met schrijven en haar schrijfsels met de buitenwereld wilde delen. Eén jaar geleden werd haar eigen magische plekje op internet veroverd en inmiddels zijn we alweer bij blogpost 290 aanbeland. Lijkt mij duidelijk dat ik dat meisje ben en dat ik dus iets te vieren heb!

Om dat te vieren kan ik natuurlijk terugblikken op het afgelopen jaar, een lijstje maken met de tien meest gelezen artikelen en de meest fantastische blogmomenten. Om te beginnen zijn er te veel van die fijne momenten waar ik met een glimlach aan terugdenk en bovendien zullen veel mensen ook langs die meest gelezen artikelen gekomen zijn. Niet voor niets zijn ze het meest gelezen.

Snel dan

Goed, omdat ik het niet kan laten, blik ik toch even terug. Als ik namelijk de getallen zie, sta ik echt even te kijken. Het besef dat zo veel mensen mijn site bezocht hebben terwijl het gewoon mijn hobby is, vind ik waanzinnig tof.

  • Sinds Schrijfmeisje.nl 6 februari 2012 officieel online ging, zijn er 27.093 bezoeken geweest, waarvan 15.193 unieke bezoekers. Als ik me realiseer hoe immens veel mensen dat zijn, ben ik best een beetje trots op het idee dat mijn schrijven daar voor gezorgd heeft. Goed, de promotie op internet en de vindbaarheid op Google ook, maar dan nog. Schrijf het eens uit: vijftienduizend. Samenvatting: heel veel!
  • De meesten kwamen via Google, de directe link (hoera!), Facebook, een forum waar ik promoot, en een RSS feed.
  • De Googlende mensen zochten het meest op laura kaai, danielle beauty en the nerd, daan de amerikaan, boobies en schrijfmeisje.
  • Het meest gelezen werden “Waarom iedere vrouw panty’s zou moeten dragen,” “Daniella moet maar niet op zoek naar zichzelf,” “Toen je nog brugpieper was: Strings,” “Echte Meisjes en een berg talent” en “Waarom boobies fijn zijn,” niet zo’n verrassing als je naar de zoekwoorden kijkt…
  • Ik schreef dus 290 artikelen en kreeg daarop 1,464 reacties en nog eens 2,168 spamreacties. De spammers houden van me.

Niet alleen de spammers: ik heb ontzettend veel lovende en lieve reacties gekregen, zowel op mijn blog als daarbuiten. Dankzij die reacties ben ik op veel leuke en vaak inspirerende blogs terechtgekomen. Ik haal ontzettend veel voldoening uit het schrijven van artikelen en nu ik dan toch even terugblik op het afgelopen jaar realiseer ik moe dat ik trots ben op wat ik gecreëerd heb. Al deze dingen maken mijn hobby nog leuker en geven extra motivatie om mijn blog beter, mooier en eigenzinniger te maken. Dat wil ik dit blogjaar op deze manier doen.

Meer beeld

Mijn artikelen zijn gemiddeld genomen tussen de 500 en 1.000 woorden. Dat keer 290 zou betekenen dat er tussen 145.000 tot 290.000 woorden aan leesvoer te vinden is op Schrijfmeisje.nl, ongeveer evenveel als een flink boek. In tegenstelling tot wat veel lezers online fijn vinden, overlaad ik ze met tekst ten opzichte van relatief weinig beeldmateriaal. Best gek als je bedenkt dat ik fotografie heel interessant en leuk vind, en vooral beter onder de knie wil krijgen. Meer en mooier beeldmateriaal: dat willen we toch allemaal? En dan bedoel ik geen Instagramfoto’s. Sterker nog, die app heb ik niet eens op mijn iPhone. Gewoon met een camera, zoals we dat deden voor het superdeluxesmartphonetijdperk.

Fotofictie

Geen onbekend woord, maar toch een beetje een vergeten categorie. En dat vind ik zonde, want creatief schrijven vind ik heerlijk. Als ik dan toch al aan mijn fotografieskills ga werken, waarom zou ik dan niet gebruik maken van de gelegenheid door daar fotofictie bij te schrijven? Gewoon, omdat het zo fijn is.

Uitdagingen

Absoluut niet het meest originele idee, maar wel ontzettend leuk: regelmatig een uitdaging bedenken, zoals die Facebook-vrije week die ik deed. Ik zeg het maar alvast, zeven dagen zonder mijn telefoon gaat ‘m niet worden, maar er zijn nog genoeg andere dingen die ik best anders zou willen zien in mijn leven, zoals het aantal uren dat ik achter de computer doorbreng, bijvoorbeeld.

Helemaal klaar om lekker verder te bloggen het komende jaar. Of moet ik zeggen: de komende jaren? De eerstvolgende mijlpaal is namelijk de vijf jaar…

24 reacties op “Schrijfmeisje.nl: 1 jaar!”

Natuurlijk ook de felicitaties van je grootste FAN, ben bijzonder trots op het geen je presteerd en hoop er nog heel lang van te genieten,ga zo door en de cijfers die al indrukwekkend zijn zullen alleen maar leuker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *