Categorieën
Columns Notities

Schrijfmeisje is blijfmeisje: 10-jarig jubileum!

Wie schrijft, die blijft. Ook als je nog maar een paar keer per jaar schrijft, kom je vanzelf op het punt dat je blog tien jaar is gebleven. Tien jaar. In die tijd is niet alleen de publicatiefrequentie, maar óók mijn leven behoorlijk veranderd, mede dankzij Schrijfmeisje. Tijd voor een blik op toen en een update over nu!

Toen ik 10 jaar geleden begon

Toen was ik een 20-jarig guppie en fulltime tweedejaars student Engelse Taal & Cultuur, waarmee ik niet (zoals de halve wereld denkt wanneer je deze studie doet) vertaler of docent wilde worden, maar schrijver of schrijvend redacteur. Toen wilde ik niets liever dan schrijven, zo veel mogelijk, en bouwen aan die toekomstdroom. Toen bedacht ik dus dat een Nederlandstalige blog wel handig zou zijn als portfolio en om te laten zien dat ik naast Engels ook nog steeds mijn moedertaal fatsoenlijk kon spreken en vooral schrijven. Toen registreerde ik dus deze domeinnaam, op 1 februari 2012, en kondigde ik dat op 7 februari voorzichtig op Twitter aan. Toen was schrijven mijn lust en mijn leven, en tikte ik in het eerste jaar al 290 blogjes. Toen deed ik dat met de steun van mijn vriend R. en met het gezelschap van kat Jack.

En nu dan?

Nu werk ik 32-40 uur per week als freelance learning specialist, projectmanager en coördinerend eindredacteur voor onder andere Psychologie Magazine, Yoga Magazine en Wageningen University & Research. Nu bouw ik daarnaast aan een tweede carrière om zo mijn diepste droom te verwezenlijken: mensen weer helpen zich thuis te voelen in hun lichaam. Nu zijn mijn grootste hobby’s yoga, krachttraining en schilderen. Nu doe ik een docentenvervolgopleiding in Embodied Yoga en leer ik daarnaast de basis van Nederlandse Gebarentaal. Nu ben ik getrouwd met mijn liefste R. en heet ik niet meer Kaai, maar Baeten. Nu heb ik het gezelschap van de twee leukste katten, Dee Dee (7) en Booker (1). Nu ben ik eigenlijk heel ergens anders dan ik in 2012 had verwacht – en daar heeft Schrijfmeisje grappig genoeg een hoofdrol in gehad.

Op een gemiddelde werkdag met Dee Dee (mandje) en Booker.

Wat Schrijfmeisje heeft gebracht

Schrijfmeisje bracht heel veel schrijfplezier (natuurlijk!) en een waardevol archief aan herinneringen. Het bracht zoals gehoopt en verwacht een portfolio. Het bracht daardoor ook een gave baan als bureauredacteur bij een educatieve uitgeverij. Dat bracht uiteindelijk een hoop ontdekkingen over wat ik als professional nog meer blijk te kunnen, naast schrijven en redigeren. En dat bracht me op een ander carrièrepad, waardoor ik nu niet meer werk als (eind)redacteur, maar als learning specialist en projectmanager. En tot slot bracht en brengt dat een hoop dankbaarheid voor de verrassingen in het leven.

Ik schrijf dus ik blijf

Ik schrijf dan misschien nog maar een paar blogjes per jaar, maar in Schrijfmeisje zit mijn ziel en zaligheid en een hoop trots, dus ik blijf. Op naar de volgende tien!

10 jaar Schrijfmeisje in cijfers

Mijn favo’s

Als afsluiter en als zoethoudertje tot er later deze maand weer een nieuw verhaaltje online komt (ja, echt!):

2 reacties op “Schrijfmeisje is blijfmeisje: 10-jarig jubileum!”

Heerlijk duidelijk weergegeven hoe een en ander gelopen en ontstaan is, kijk uit naar eind van de maand.
Succes met het schrijven van de volgende.
Je trouwste fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *