Categorieën
Weet je nog

Schoolspullen van toen: Diddl

Weet je nog, dat je een agenda had van Diddl? En een vulpen? En een notitieblok? En…? Zeker de laatste twee jaar van de basisschool was alles van Diddl een echte must-have. Less is more ging niet op voor deze trend. Hoe meer je had, hoe cooler je was.

Onze laatjes

Als je onze pennenbakjes openden (als we niet toevallig een Diddl-etui of pennenbakje hadden), trof je daar minstens één Diddlpotlood, stapelgum, balpen en fijnschrijver aan. Naast het pennenbakje in ons laatje lag een schriftje of notitieblok met Diddl erop. De fietssleutels die daarbovenop lagen werden gesierd met minstens één sleutelhanger. Van Diddl, natuurlijk. Mocht je toevallig een tas mee naar school nemen, dan kun je wel raden wat er aan de rits hing. Een verjaardagspartijtje? Ik geloof dat ik het antwoord niet eens meer in hoef te vullen.

Online en offline

Het feest ging verder dan alleen producten: er was (en is!) een officiële Diddl-community online. Daar konden we lezen over onze favoriete Diddl-figuren, ongetwijfeld spelletjes doen (wat deed ik er anders al die uren?) en wat ik me nog heel goed herinner, is dat we er konden chatten (dat we vooral met onze vriendinnetjes deden die we die dag op school nog hadden gezien). Zelfs offline kreeg ik er geen genoeg van en probeerde ik mijn favoriete muis na te tekenen. Want ja, hoewel we voor een schattig veldmuisje hard wegrenden – inclusief het nodige keukenmeidengegil – waren we massaal gek op deze springmuis.

De geboorte van Diddl en zijn vrienden

Kom je nu op de Diddlwebsite, dan zie je dat Diddls geboortedatum 24 augustus 1990 is. Dit is de dag waarop Thomas Goletz de muis (toen nog kangoeroe) voor het eerst schetste. Het werd een karakteristiek beestje met gigantische oren en flinke voeten. Uiteindelijk kwamen daar nog veel meer figuren bij, zoals Diddlina (de naam zegt al genoeg), Pimboli (een schattig beertje), Mimihopps (een cute konijntje), Ackaturbo (een raafje) en Wollywell (het zwarte schaapje). Inmiddels zijn er na mijn fanperiode nog heel wat karakters bijgekomen, ieder met andere karaktereigenschappen, en is de wereld van Diddl alleen maar meer uitgebreid, zelfs al was het hoogtepunt na 2005 wel op zijn einde. In dat jaar kwam nog wel het Kaasblad uit, maar daar heb ik niets meer van meegekregen. Immers, toen zat ik al een paar jaar op de middelbare school en dan kan Diddl ècht niet meer. Voor die tijd liepen alle meiden er mee en was het helemaal hot.

Heb jij ook nog de nodige overblijfselen van de Diddl-hype thuis liggen?

13 reacties op “Schoolspullen van toen: Diddl”

De hele Diddl trend is helemaal aan mij voorbij gegaan. Volgens mij vond ik het niet zo leuk en iedereen liep er toch al mee rond. Ik ben altijd meer bezig geweest met Nintendo dingen, Looney Tunes en Pokémon enzo.

Oja, Diddle! Ik heb daar nog heel veel notitieblaadjes van want wij ruilden dat op school. Dan had je geen heel notitieblok maar dus allemaal verschillende papiertjes.

Ben ook onderdeel geweest van die community, vond het helemaal fantastisch. Wij hadden zelfs een speciale Diddlewinkel in onze stad. Wat een tijden. Heb er alleen de papiertjes en de speciale kleurpen nog van over.

Jaaa, ik heb ik groep 8 nog een werkstuk gemaakt over Diddl! En inderdaad, ook vele middagen gespendeerd aan het proberen na te tekenen van Diddl & kornuiten. Ik was ook echt fan van dat beertje van Diddl, ook weer met een interessante Duitse naam die ik ben vergeten.

Zelf ben ik niet echt een intense Diddl-fan geweest, al had ik wel de nodige spulletjes. Vooral mijn zusje die had echt superveel, die had op een gegeven moment een hele ruilhandel aan blaadjes en weet ik veel wat. Het Kaasblad hebben wij ook thuis gehad!

Ik had echt een enorme hekel aan Diddl. Maar dat had er ook mee te maken dat er een ontzettend stom wijf bij mij in de klas zat dat altijd met een enorme Diddl knuffel rondliep, en dan tegen mij zei dat ik kinderachtig was omdat ik bijna altijd de slappe lach had. Bitch please.

Ik kwam toevallig op je site. Ik was geen grote diddl van ofzo , ik vond het gewoon wel grappig. Hoe dan ook , ik startte mijn brugklasperiode met zo’n belachelijke grote kipling rugtas met een diddl muis eraan. (in t begin was ie wit, later bijna grijs ) Dit stukje roept allerlei herinneringen aan die tijd op. Grappig dat je erover schrijft.

Toen dat populair werd, was ik er al te oud voor, haha. Ik weet nog wel dat ik het belachelijk vond dat ie-der-een er mee liep. Uit principe was ik tegen.

Oké, en ik vond er geen zak aan, ik heb nooit gehouden van dat lievige meisjesachtige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *