Categorieën
Columns

Roze of blauw, wat moet ik nou?

Eerder dit jaar gaf ik al een kijkje in de wereld van een fashionista door middel van een soort shoplogje. Maar ja, ik zou geen echte fashionista zijn als ik niet ook mijn andere koopjes uitgebreid zou bespreken op mijn blog, zeker niet nu zich een behoorlijk merkwaardig fenomeen heeft voorgedaan bij het shoppen dit jaar…

Het is onvoorstelbaar en ik kan er dan ook nog steeds niet bij met mijn hoofd, vooral niet dat ik het me pas twee weken geleden besefte. Zorg dat je goed op je stoel zit, want de schok zou behoorlijk hard aan kunnen komen. Hier komt ‘ie dan:

Bijna alles dat ik heb gekocht is roze.

Niet te geloven, toch? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ik houd niet van roze. Nog steeds niet. Het begin van dit jaar verliep dan ook vlekkeloos met een zwarte bril en verder geen bijzondere aankopen, maar in augustus ging het helemaal mis. Samen met mijn moeder was ik op jacht naar een nieuwe broek en trok vol enthousiasme de enige broek in mijn maat uit het rek: zalmroze. En dan bedoel ik niet zalmroze, maar knallend zalmroze. Wat een prachtbroek. Wat een roze broek. Weer was het me onbewust overkomen en voegde ik nog een roze kledingstuk aan mijn kast toe. Als je je afvraagt hoe ik in hemelsnaam fatsoenlijk voor de dag kan komen met al die verschillende tinten roze, dan moet ik je bekennen dat ik het ook niet weet en dit een miraculeus proces blijkt te zijn. Dat komt natuurlijk omdat ik zo’n fashionista ben.

Roze regels

Nog geen maand later ging het weer helemaal mis. Ik kocht markeerstiften. Drie maal raden met welke kleur ik thuis kwam en welke kleur alle teksten werden die ik uit moest pluizen. Niet dat ik dat toen besefte. Al snel had ik alle stiften helemaal leeg gemarkeerd en kocht ik nieuwe. Ik maakte uiteraard niet dezelfde fout. In mijn dromen tenminste, want ik kwam in werkelijkheid gewoon weer met een roze exemplaar thuis.

Dwaze nagels

Herinneren jullie je de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf nog? Ik heb het maar op het nippertje weten te overleven, maar gelukkig heb ik ook een flinke buit in de wacht gesleept: een nieuwe O.P.I.-lakje met de naam Kiss Me on My Tulips (waar ik binnenkort ècht een review over ga schrijven). Bij tulpen denk ik vooral aan rode, gele en paarse, maar bij O.P.I. denken ze aan nog rozer dan roze en dat is precies waarom mijn nagels nu een haast Barbieroze tint hebben.

Hardnekkig probleem

Je zou denken dat het een keer klaar moet zijn, maar zelfs met handcrème krijg ik het voor elkaar. Negen van de tien verpakkingen hebben een redelijk neutrale kleur, maar ik kwam thuis met frambozenroze en dat was niet omdat er geen andere optie was. Ik had best voor limoengroen of pimpelpaars kunnen gaan. Maar nee, het werd een roze verpakking met roze crème erin.

En nu?

Ik ben ten einde raad. Hoe moet dit nu verder? Alsof ik dagelijks niet genoeg roze producten gebruik (zelfs mijn favoriete parfum zit in een roze flacon en hetzelfde geldt voor het nieuwe parfum dat ik op het oog heb). Ik schrijf met een prachtige, roze vulpen, grijp altijd naar een roze potlood, heb twee roze tassen, een in roze gehulde iPhone en… Ja, ik kan nog wel even doorgaan, maar mijn punt lijkt wel duidelijk: mijn collectie uitbreiden is echt niet nodig.

Hemelsblauw is de kleur van 2013

Misschien is er een uitweg. Zo ben ik gek op kleuren als turkoois en hemelsblauw. Laat ik dit jaar nu net een blauwe auto gekregen hebben, en wat dacht je van die hemelsblauwe Bobble die ik in de Bijenkorf heb gemachtigd? Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik bruin met blauwe oorbellen voor kerst en hemelsblauwe Beats. Duidelijker kan niet: hemelsblauw wordt de kleur van 2013. Dus. Dag roze! Tijd voor een nieuwe kleur in het nieuwe jaar. Dat ik maar veel met blauw thuis kom.

12 reacties op “Roze of blauw, wat moet ik nou?”

Ohhh, kijk maar uit hoor! Ik heb ook een intense roze periode gehad. Net toen ik ging verhuizen. Dat is niet zo handig want daardoor is mijn halve studio gevuld met roze spullen. Roze stoelen, lakens, kussentjes, plakbandhouder, schalen, theekopjes, you name it. Godzijdank was ik toen te lui om mijn muren te verven.

Ohhh, kijk maar uit hoor! Ik heb ook een intense roze periode gehad. Net toen ik ging verhuizen. Dat is niet zo handig want daardoor is mijn halve studio gevuld met roze spullen. Roze stoelen, lakens, kussentjes, plakbandhouder, schalen, theekopjes, you name it. Godzijdank was ik toen te lui om mijn muren te verven.

(Op de één of andere manier kwam m’n comment niet te voorschijn, dus excuses als dit berichtje uiteindelijk dubbel geplaatst is!)

Ik hou echt van roze! Ik vind dat je zo leuk schrijft! Ik zit hier steeds met een glimlach achter mijn laptop bij het lezen van jouw blogs! ‘Sterkte’ bij het afkicken van je roze fase en natuurlijk een hele fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *