Categorieën
Tongstrelende taferelen

Recipease

Voor alle dingen die ik vooraf gepland had, was een stevig ontbijt geen overbodige luxe. En als echte Jamie Oliver-fan, had ik natuurlijk bedacht dat er vast wel iets van hem in Londen zou zitten. Niet alleen dat; Recipease, zijn workshopinitiatief, bleek ook nog eens een ontbijt- en lunchcafé te zijn! Om nog maar te zwijgen over het feit dat het op op loopafstand van ons hotel was en praktisch naast de metro zit. Wat wilde ik nog meer?

Ik wilde vooral die lekkere muesli met fruit en een smoothie. Dat was dan ook wat ik bestelde na een uitgebreide check van mijn allergieën en of ik dus niet ziek zou worden van de smoothie. Ik was alleen even vergeten dat de muesli mogelijk amandelen kon bevatten. Lichtelijk in paniek (wat een sukkel ben ik ook!) rende ik naar de bar toe, waar alles weer goed kwam. Er werden zelfs suggesties gedaan en zo bestelde ik een nieuw ontbijtje. De klant blijkt namelijk echt koning te zijn en ook al was dit mijn eigen fout, ze deden er alles aan om ervoor te zorgen dat ik tevreden was.

Het café

Recipease zit in onder andere Notting Hill (hierboven op de kaart te zien) naast de metrohalte Notting Hill Gate en is dus ook prima bereikbaar als je er niet praktisch naast slaapt. Bij binnenkomst loop je gelijk tegen een soort bromfiets aan waarop versgebakken broodjes uitgestald zijn. Geloof me, als ik dat zie, ben ik direct verkocht (of ik nu bij Jamie Oliver of een willekeurig ander café ben). In het midden van de eerste verdieping is een megakookeiland waar een meisje eten aan het bereiden is, inclusief heerlijk geuren die ons tegemoet komen. De rest van de verdieping bestaat uit eigenlijk alles dat Jamie Oliver verkoopt, van wederom vers eten om mee te nemen tot houten planken en andere kookwaar. De bovenverdieping heeft ook een kookeiland in het midden, met daaromheen tafeltjes, stoelen en een groot aanbod van zijn boeken, waar je gewoon doorheen mag bladeren. Er is een groep mensen bezig met een kookworkshop, er zitten wat mensen te eten in knusse zithoekjes en er hangt gewoon een gezellige huiskamer-met-open-keuken sfeer.

Het ontbijt

Ik had op internet al gezien dat ik hier een vers en gezond ontbijtje kon nemen, ware het niet dat ik per ongeluk een allergie vergat te checken. Daarom ontbeet ik met een smoothie van roodfruit, banaan, yoghurt, honing en oats. Een heerlijk zoete smoothie die ook nog eens behoorlijk goed vulde. In plaats van dat muesli-ontbijt bestelde ik yoghurt met roodfruit en honing. Hoewel het bord er mooi uitzag, was ik teleurgesteld: er zat best weinig roodfruit in en het was bij lange na niet vullend genoeg, zelfs niet met die voedzame smoothie. Daarom nam ik nog een pecan-kaneelbroodje erbij, waar ik dan wèl weer heel enthousiast over ben. Eindelijk een broodje waar meer dan één pecannootje in zat en waar je volop kaneel proefde. Het deeg was luchtig en had een zachte botersmaak. Dit kon ik wel vaker eten…

Dat laatste ging trouwens ook op voor de stapel Amerikaanse pannenkoekjes met agave siroop, banaan en bacon die mijn vriend had (zelfs al lust ik absoluut geen bacon). Ze waren luchtig, zoet en smaakvol. Daarom nam ik me voor dat ik die echt zou nemen als we er nog een keer kwamen.

Nog een keer

Dat deden we, twee keer zelfs. De eerste tweede keer nam ik weer zo’n pecan-kaneelbroodje en een smoothie (voor verse smoothies kun je me namelijk wakker maken) en ging mijn vriend voor de freshly baked bread-selectie, die zeker na Jamie’s Italian een tegenvaller was. Op de laatste dag ontbeten we wéér bij Recipease (ik weet het, weinig origineel, maar met al die ketens was dat sowieso lastig in Londen) en koos ik voor de Amerikaanse pannenkoekjes met roodfruit (voor het geval jullie nog niet doorhadden dat ik van roodfruit houd) en de smoothie terwijl mijn vriend een rozemarijn foccaccia oppeuzelde met olijfolie, die, hoewel hij niet kon tippen aan het brood bij Jamie’s Italian, toch wel verrukkelijk was. Ik daarentegen zat er ietwat beteuterd bij, want het beslag van de pannenkoekjes was dit keer niet zo mooi in balans als toen mijn vriend ze koos, en ik kon een duidelijke ei-smaak onderscheiden. Ik heb alsnog lekker ontbeten, maar met de verwachting van vorige keer was het toch jammer.

Of ik er nog een keer zou komen? Ja, voor zo’n pecan-kaneelbroodje en supersmoothie kom ik echt wel terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *