Categorieën
Tongstrelende taferelen

Princesa 23

De naam suggereert een restaurant – of eerder theehuis – met een mierzoete inrichting. Bloemetjes, hartjes, katjes. Thee in porseleinen kopjes. Met bloemtjes, natuurlijk. Pastelkleuren (vooral roze) zijn kenmerkend. Maar niet voor Princesa 23 in Barcelona. Eén blik zegt genoeg: dit is een hip en modern restaurant.

De eerste dag kwamen we al langs Princesa 23. Mijn oog viel op de krijtborden die met gekleurde letters vertelden voor hoe veel ik een overheerlijke, frisse cocktail kon krijgen. Het was nu eenmaal warm, en… Goed. Ik wees mijn vriend erop, maar omdat zijn hersenen net zo overhit waren als die van mij, drong het niet echt tot hem door. Het hotel vinden, dat was zijn missie. En dus liepen we er voorbij, net als de dagen erna.

Het restaurant

Een paar dagen voor we weggingen viel mijn vriends oog ineens op een leuk restaurantje. “Kijk, dat ziet er leuk uit!” Ik volgde zijn blik. Hè? Vond hij Princesa 23 toch wel leuk? En zo belandden we in een restaurant dat modern en sfeervol tegelijkertijd is. Met wat nostalgie, want TopCat stond aan.

Het hoofdgerecht

In geen enkel restaurant – behalve Hard Rock dan – hebben we een menu gezien met zo veel variatie. Van tapas tot hamburgers, Mexicaans, salades en nog meer. Het was de tweede helft van de vakantie nog warmer dan de eerste, dus een frisse salade ging er bij mij wel in. Het was een salade van sla (goh), komkommer, cherrytomaatjes, galiameloen, cantaloupe en feta met daaroverheen een huisgemaakte limoendressing. Hoewel fruit bij een hartige maaltijd voor mij niets nieuws is, was het een aangename verrassing dat hartig en zoet hier zo goed samen ging, al helemaal met het ziltige van de feta erbij. Dit was met recht een verfrissende maaltijd. Mijn vriend is een echte hamburgerman en dat is dan ook wat hij op zijn bord kreeg, inclusief patatas bravas. Natuurlijk heb ik geproefd en hoewel de hamburger niet tegen die van Hard Rock op kon (maar welke hamburger kan dat wel?), mocht ‘ie er zeker zijn. Maar geef mij toch maar die salade, jam!

Het nagerecht

Begrijp me niet verkeerd, ik weet best dat crema Catalana geen crème brûlée is. Toch maakte ik een klein sprongetje van geluk, want crème brûlée is nog altijd één van mijn favoriete toetjes en stond bij Princesa 23 op de kaart. Onze hoofdgerechten waren heerlijk, de cocktail die ik erbij had ook, dus mijn verwachtingen waren best hoog. Jammer genoeg liep het uit op een enorme domper. Het toetje van mijn vriend (een brownie) zag er fantastisch uit, dat van mij iets minder. Maar hé, ik laat me niet door de looks afschepen natuurlijk. Wie weet was de smaak wel om over naar huis te schrijven. Niets bleek minder waar. Heb jij wel eens waterige crème brûlée met grote geleiblokken gegeten? Niet doen. Bah! Gelukkig zat mijn vriend wel te smullen en hoop ik voor Princesa 23 maar dat mijn crème brûlée een eenmalige misser was.

Nog een keer

Princesa 23 is echt een ontzettend leuk tentje. Er komen veelal jonge mensen, het is helemaal van deze tijd en redelijk internationaal georiënteerd wat betreft de kaart. De bediening was vriendelijk en het eten was goed, net als de prijzen. Zelfs de cocktails zijn betaalbaar. Mocht je uitgekeken zijn op de typisch Spaanse en Catalaanse keukens in Barcelona, dan kun je bij Princesa je honger stillen met Mediterrane gerechten.

5 reacties op “Princesa 23”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *